Новини
11 Квітня 2023
337

У Європі звільнити робітника важче, ніж у США

Європейцям Big Tech пропонує компенсацію до 12 зарплат

Протягом останнього року технологічні компанії заявили про скорочення близько 400 тис. осіб. Особливо вражають цифри великих технологічних компаній, котрі одномоментно заявляли про звільнення десятків тисяч людей. Рекордсменом стала Amazon — 27 тис. осіб отримали повідомлення про скорочення, пише India today.

Якщо у Штатах процес звільнення відносно простий та швидкий, то ситуація у Європі, де технологічні компанії також мають великі офіси на сотні та тисячі осіб, інакший. Через велику соціальну зарегульованість і силу профспілок, а також жорстке законодавство, що захищає співробітників, звільняти людей — довго і складно.

Зокрема у Франції та Німеччині, що мають складне законодавство праці, там представникам Google доводиться зустрічатись з ініціативними групами співробітників і проводити довгі переговори стосовно скорочень.

Щоб полегшити свою долю, компанії пропонують спеціалістам великі компенсаційні пакети, що включають кілька зарплат, додаткові страховки та інше. Це все спрямоване на те, щоб працівники швидше погоджувались на звільнення та не вступали у довгу конфронтацію з керівництвом. Amazon, наприклад, обіцяє своїм senior-розробникам, що працювали в компанії від 5 років, до 12 місячних зарплат компенсації при звільненні. В США такого немає.

Нагадаємо, успішні засновники європейських “єдинорогів” зазвичай мають вищу освіту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram