Новини
10 Квітня 2023
316

Успішні засновники європейських “єдинорогів” зазвичай мають вищу освіту

Більшість засновників unicorn Європи походять із Великої Британії

Засновник і генеральний партнер Graffiti Ventures Давіде Санджованні проаналізував історію 100 європейських засновників стартапів-єдинорогів і зʼясував, що у більшості з них є вища освіта.

Санджованні дослідив досвід, національність, стать і вік засновників та отримав наступний портрет: типовий успішний засновник “єдинорога” — 33-річний білий чоловік, що закінчив Оксфорд і має досвід у сфері фінансів чи інвестиційному бізнесі.

Виявляється, європейські засновники єдинорогів у 85% випадків мають вищу освіту. Крім того, 23% з них мають ступінь магістра/PhD. Це може довести, що історії про успіх тих, хто вирішив покинути навчання заради бізнесу, правдиві лише в 15% випадків, принаймні в Європі.

Більшість випускників університетів-засновників навчаються в Оксфордському університеті (7%), за ним слідують LSE (6%) і Кембридзький університет (5%).

Середній вік засновників, коли вони засновують компанію, яка досягне успіху, становить 33 роки.

Принаймні 10% засновників Unicorn працювали в Goldman Sachs, а 7% — у McKinsey. У той час як більшість мають досвід роботи в інвестиційній індустрії в іншому місці, перш ніж заснувати свої компанії.

Більшість засновників unicorn Європи походять із Великої Британії, далі — Німеччина, Франція, Іспанія та Естонія.

Цікаво, що зі 100 проаналізованих засновників лише чотири жінки.

Важливо зазначити, що аналіз не може бути репрезентативним для всього регіону, оскільки автор не розкриває повну методологію. Окрім того, він може містити багато статистичних помилок. Наприклад, не враховуються пропускні потужності університетів. Як пишуть у коментарях, дослідження, ймовірно, про те, які якості фаундерів охочіше фінансуватимуть інвестори венчурного капіталу, а не хто частіше має потенціал для створення успішних компаній.

Нагадаємо, за минулий рік українські стартапи отримали $6 мільярдів доходу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram