Новини
4 Листопада 2019
1 221

Службовий роман: Гендиректор McDonald’s втратив посаду через зв’язок зі співробітницею

Стіва Істербрука на цій посаді змінив Кріс Кемпчінскі

Стів Істербрук пішов з поста президента і генерального директора мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s через роман з підлеглою, його змінив Кріс Кемпчінскі.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті McDonald’s.

“Кемпчінскі став наступником Стіва Істербрука, який пішов з компанії після того, як її керівництво прийшло до висновку, що він порушив політику компанії та продемонстрував погану здатність мислити тверезо, вступивши недавно за взаємною згодою у взаємини зі співробітницею”, — йдеться в повідомленні.

“Це було помилкою”, — визнав 52-річний Істербрук в посланні електронною поштою, яке наводить видання The Wall Street Journal. “З огляду на принципи компанії, я згоден з думкою ради директорів в тому, що настала пора мені рухатися вперед”, — додав він.

За прогнозами аналітиків, McDonald’s втратить в ціні більше $3 млрд, оскільки акції на премаркеті впали на 2,3% на фоні звільнення Стіва Істбрука.

Новий президент і гендиректор McDonald’s раніше очолював підрозділ компанії в США і відповідав за бізнес приблизно 14 тис. ресторанів швидкого харчування. Він увійшов до складу ради директорів.

Істербрук влаштувався в британський підрозділ McDonald’s ще в 1990-х р. У 2011 р. пішов з компанії та у 2013 р. повернувся. З березня 2015 р. він обіймав посаду гендиректора. За 2018 р. Істербрук заробив $15,9 млн, а за 2017 р. — $21,8 млн, зокрема премію в розмірі $9,1 млн.

Як зазначає WSJ, за час керівництва Істербрука вартість акцій McDonald’s збільшилася більш ніж удвічі. Станом на 1 листопада акції компанії коштували $193,94 за штуку, з початку 2019 р. ціна зросла на 9%. Редактор профільного видання Restaurant Business Джонатан Мейз в коментарі виданню зазначив: “Істербрук був дуже хорошим главою, питань немає”.

При Істербрук McDonald’s активно інвестував у реконструкцію ресторанів і розвиток доставки. Зокрема, при ньому в ресторанах з’явилися кіоски самообслуговування. На фоні постійних інвестицій компанія відзвітувала про зниження чистого прибутку на 2% в третьому кварталі 2019 р. (до $1,6 млрд). В останній рік компанія також має проблеми з ростом відвідуваності закладів.

Нагадаємо, McDonald’s оголосив про покупку стартапу Apprente. Технологію голосового управління McDonald’s планує використовувати при замовленні з мобільних телефонів і в експрес-касах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram