Новини
11 Вересня 2019
884

McDonald’s купує розробника голосових технологій Apprente

Мережа ресторанів прагне автоматизувати голосові замовлення декількома мовами

McDonald’s оголосив про покупку стартапу Apprente, повідомляє TechCrunch.

За допомогою технологій компанії мережа ресторанів розраховує автоматизувати голосові замовлення декількома мовами.

Технологію голосового управління McDonald’s планує використовувати при замовленні з мобільних телефонів і в експрес-касах. У компанії розраховують, що це дозволить скоротити час очікування в черзі для покупців і зменшити кількість необхідного персоналу для ресторану.

Спеціально для розвитку нових технологій мережа ресторанів відкрила в Кремнієвій долині лабораторію McD Tech Labs. До неї увійде вся команда Apprente, а віцепрезидентом буде призначений засновник і співзасновник стартапу Ітамар Арель.

Вартість покупки McDonald’s не розкриває.

Apprente був створений у 2017 р., з того часу компанія залучила $4,8 млн. Стартап розробляє платформи для голосового замовлення в форматі діалогу, що передбачають використання різних мов і складні замовлення з багатьох пунктів.

Як повідомляють у McDonald’s, ці технології будуть використані при замовленні в “МакАвто”, а згодом в кіосках в закладах і в мобільному додатку. Як пише TechCrunch, McDonald’s вже тестувала технології Apprente в деяких своїх кафе.

У березні компанія оголосила про придбання Dynamic Yield, яка спеціалізується на персоналізації та технології логіки прийняття рішень. Сума операції склала більше $300 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram