Новини
2 Серпня 2023
253

UBS масово закриє рахунки росіян

Вони стали належати банку після поглинання Credit Suisse

Швейцарський банк UBS закриє більшу частину рахунків росіян, які дісталися йому після поглинання Credit Suisse. Усього UBS позбудеться 50−75% успадкованої клієнтської бази через невідповідність своїм критеріям ризику, повідомляє The Bell.

Більш консервативний у порівнянні з Credit Suisse банк UBS вважає ризики, пов’язані з такими клієнтами, надто високими та хоче прищепити свою корпоративну культуру і нещодавно купленому банку.

Яким саме категоріям росіян закриють рахунки, поки неясно, але припускається, що насамперед рішення торкнеться “офшорних клієнтів”, тобто осіб з російським паспортом, які проживають в інших країнах та обслуговуються у Credit Suisse на транскордонній основі. Захід може торкнутися й окремих вихідців із деяких інших країн. UBS поки не коментує інформацію.

UBS насторожено ставився до російських клієнтів задовго до початку війни. Банк не залучає нових російських клієнтів ще з 2014 року. Credit Suisse, навпаки, вирішив скористатися ситуацією і розширював свою клієнтську базу за рахунок росіян.

Нагадаємо, ЄЦБ знову підвищує відсоткові ставки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram