Новини
24 Вересня 2019
1 008

Do widzenia: Славомір Новак йде з Укравтодору

Заяву про відставку у зв’язку із завершенням 3-річної каденції він подав прем’єр-міністру України 

Голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) Славомір Новак подав заяву про відставку, про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Ще кілька тижнів тому у зв’язку із закінченням 3-річної каденції, новою пропозицією, яку отримав, та особистими планами я прийняв рішення про завершення своєї роботи на посаді керівника Укравтодору”, – зазначив він.

І додав, що отримав велике задоволення від “результатів, яких вдалося досягти в Україні”.

“Лише за три роки ми створили стабільне джерело фінансування (Дорожній фонд) та провели децентралізацію доріг, покращили використання наявних кредитних ліній від МФО, – прозвітував він. – Ці кроки збільшили довіру міжнародних фінансових інституцій до України, свідченням чого є отримання нової кредитної лінії мінімум на €900 млн та отримання першого в історії України гранту від ЄС на будівництво доріг, що відкрило можливість залучати таку допомогу й надалі”.

За його словами також було створено перший середньостроковий план розвитку галузі 2018-2022, на основі якого підготовлено оновлену програму 2020-2024, розроблено стратегію розвитку територіальних доріг та впроваджено технологію бетонних доріг. “Усі тендери перевели на PROZORRO”, – уточнив він.

І додав, що покладений в основу розвитку мережі маршрутний принцип дозволив фактично завершити перший етап пріоритетного проекту GO Highway, який минулого року було включено до європейської мережі TEN-T. Також уперше розпочато впровадження ІТС – інтелектуальних транспортних систем та кардинально змінений підхід до безпеки руху”.

Про його наступника наразі даних немає.

Нагадаємо, наприкінці вересня із будівельного бізнесу вийшов Максим Микитась і більше він не є власником ТОВ “Укрбуд Девелопмент”, що входить в державну будівельну корпорацію “Укрбуд” (Київ).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram