Новини
3 Липня 2020
932

Курс валют різко підвищився: євро – на 66 копійок, долар – 41 копійку

Відставку голови НБУ, який напередодні написав заяву на звільнення, підтримав профільний комітет Ради

Національний банк України на п’ятницю, 3 липня, встановив офіційний курс на рівні 30,65 гривні за євро – на 66 копійок більше, у порівнянні з попереднім банківським днем. Таким чином, €100 наразі коштують 3065,92 грн.

Курс долара встановлено на рівні 27,18 гривні за долар – на 41 копійку більше, у порівнянні з попереднім банківським днем. Отже, $100 наразі коштують 2718,01 грн.

Тим часом у четвер, 2 липня, Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проєкт постанови про звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку України, про це повідомив перший заступник голови комітету Ярослав Железняк у своєму Facebook.

“Комітет з питань фінансів підтримав постанову про звільнення пана Смолія з посади голови НБУ, 16 – за”, – написав він. І додав, що представники фракції “Голос” не голосували за це рішення. “Ми так і не почули, хто саме чинив системний політичний тиск. Оскільки на засіданні не було голови НБУ, то будемо про це питати в залі”, – наголосив Железняк.

Нагадаємо, у середу, 1 липня, голова Національного банку України Яків Смолій написав та подав президенту України заяву про звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням. За його словами протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram