Бiзнес
18 Листопада 2019
1 998

Lenovo: 10 найцікавіших фактів про технологічного гіганта

Від плати транскрипції, яка пристосувала комп’ютери IBM до складних китайських ієрогліфів, до ноутбука-трансформера 

Компанії Lenovo Group, яку заснував Лю Чуаньчжі разом із десятьма однодумцями Китайської академії наук, виповнилося 35 років.

Початковий капітал підприємців складав на момент старту бізнесу 200 тис. юанів ($25 тис.).

Згодом компанія стала технологічним гігантом із капіталізацією в $50 млрд та центрами розробки в Японії, США, Німеччині та Китаї, а також представництвами в 180 країнах світу.

10 цікавих фактів про китайську компанію:

#1. Спочатку компанія мала назву New Technology Developer Incorporated. У 1988 р. змінили на більш екстравагантну — Legend Group. Інженери Legend розробили інноваційну плату транскрипції, яка пристосувала комп’ютери IBM до складних китайських ієрогліфів. За цей винахід компанія отримала найвищу нагороду національної премії в галузі науково-технічного прогресу – National Science and Technology Progress Award.

#2. Перший комп’ютер Legend був представлений у 1990 р.

#3. У 1994 р. акції Legend були розміщені на Гонконгській фондовій біржі, що дозволило залучити $30 млн для подальшого розвитку компанії.

#4. У 2003 р. через вихід на міжнародний ринок компанія змінила назву з “Legend” на “Lenovo”. Назва походить від “De Novo”, що означає початок нового етапу — ніяких зв’язків із минулим. А частинку “De” замінили на “Le”, щоб зберегти елемент першої назви.

#5. У 2005 р. Lenovo викупила підрозділ із виробництва персональних комп’ютерів та бренд ThinkPad компанії IBM, що зробило її третьою у світі за величиною виробництва комп’ютерів.

#6. У 2011 р. разом із японською фірмою електроніки NEC компанія створила спільне підприємство з виробництва персональних комп’ютерів.

#7. У 2012 р. Lenovo представила ноутбук-трансформер YOGA, кут розкриття якого складає 360°. А у 2019 р. — проект першого у світі ПК із гнучким екраном.

#8. У 2014 р. компанія придбала Motorola Mobility від Google за $2,91 млрд.

#9. За 10 років Lenovo скоротила викиди парникових газів на 92%: у 2018 р. технологічний виробник почав використовувати інноваційне пакування на біологічній основі з волокна бамбука та цукрової тростини. Через свою малу вагу таке пакування скорочує викиди вуглекислого газу при транспортуванні.

#10. У 2018 р. в Пекіні відкрито “магазин майбутнього” — повністю автоматизований мінімаркет без персоналу.

Як відомо, компанія Lenovo Group оголосила про результати роботи, досягнуті завдяки стратегії Інтелектуальної трансформації. Річний дохід компанії зріс на 12,5% і склав рекордні $51 млрд, а чистий прибуток — $597 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram