Новини
16 Березня 2021
824

За один день “бурштинові” аукціони дали бюджету 3,5 мільйона гривень

Право користування ділянками з видобутку бурштину отримали переможці чотирьох аукціонів

Право користування ділянками з видобутку бурштину отримали переможці 4-х аукціонів, які відбулися в Рівненській області, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

“Завершилися відразу чотири бурштинових аукціони. Право користування надрами ділянок “Мазинська I”, “Мазинська II”, “Мазинська III” та Луки, що на Сарненщині, продали за більш ніж 3,5 млн грн. В онлайн торгах змагалися по два учасники в кожному аукціоні. За останні 8 місяців пройшли вже 16 “бурштинових” аукціонів”, — йдеться у повідомленні.

Переможці онлайн-торгів отримали спеціальні дозволи на п’ять років. Вони надають право геологічного вивчення та подальшого видобутку бурштину на зазначених ділянках.

Ще 11 бурштинових ділянок чекають продажу на електронних аукціонах.

В цілому від легалізації бурштину на Рівненщині бюджет країни вже отримав 34 млн грн. Передбачається, що загальний обсяг надходжень до бюджету від продажу інших бурштинових ділянок досягне більш ніж 50 млн грн.

Як повідомляло агентство, добувати “сонячний камінь” легально дозволяє закон про бурштин, ініційований президентом Володимиром Зеленським.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram