Новини
30 Вересня 2021
645

Непрофільні активи на перших аукціонах “Укрзалізниці” подорожчали в 16 разів

Конкуренція становила від 14 до понад 40 учасників

АТ “Укрзалізниця” успішно провела аукціони через систему “Прозорро.Продажі” з продажу перших об’єктів непрофільних активів. Вартість об’єктів зросла в середньому в 16,3 раза, повідомляє пресслужба компанії. Торги на 5 аукціонах відбулися 27 вересня.

Зазначається, що конкуренція на аукціонах становила від 14 до понад 40 учасників, а ціна по кожному лоту зросла від 5 до 16 разів.

“На черзі ще понад 400 об’єктів до кінця року. А всього ми маємо понад 10 тис. непрофільних активів, які будуть продані. Крім нерухомості, також плануємо продати й рухоме майно, яке компанія не використовує у своїй безпосередній діяльності”, — коментує глава “Укрзалізниці” Олександр Камишин.

Також він додав, що компанія змушена виставляти на продаж непрофільні об’єкти за залишковою балансовою вартістю, з огляду на рівень інфляції.

За словами директора ДП “Прозорро.Продажі” Олексія Соболєва, спостерігається високий попит на зазначені активи.

“По три-чотири десятки учасників на аукціонах у Києві й по два десятки в регіонах Смілі та Кривому Розі”, — зазначив він.

Угоди з переможцями аукціонів повинні бути підписані протягом 20 діб. У разі відмови від оплати переможець заплатить на користь “Укрзалізниці” гарантійний внесок — 5% від початкової вартості об’єкта.

Наступні аукціони відбудуться 5 жовтня і надалі будуть проводитися щотижня. Учасники боротимуться за право стати власником торгових площ в Ужгороді, Івано-Франківську, Дніпрі та нежитловому приміщенні в Кривому Розі.

Нагадаємо, всього до кінця року “Укрзалізниця” має намір заробити на розпродажі активів мінімум 500 млн грн.

Як писали раніше Investory News, “Укрзалізниця” буде розподіляти послугу перевезення вантажів у гостродефіцитному рухомому складі через онлайн-систему “ProZorro. Продажі”

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram