Новини
20 Серпня 2021
646

“Укрзалізниця” через “ProZorro. Продажі” буде розподіляти послугу перевезення вантажів у гостродефіцитних вагонах

Компанія розраховує ліквідувати можливі зловживання при розподілі вагонів, зокрема зерновозів

АТ “Укрзалізниця” буде розподіляти послугу перевезення вантажів у гостродефіцитному рухомому складі через онлайн-систему “ProZorro. Продажі”, повідомляється на сайті компанії.

Згідно з повідомленням, таким чином компанія розраховує ліквідувати можливі зловживання при розподілі вагонів, зокрема зерновозів.

В УЗ повідомили, що вже 20 серпня 2021 року відбудуться перші аукціони, на які виставлені 7 лотів (173 вагони) на перевезення вантажів у вагонах-зерновозах парку “Укрзалізниці”.

Вантажовласникам пропонується взяти участь у змаганнях за такі лоти: один лот на п’ять вагонів, два лоти по 10 вагонів, два лоти по 20 вагонів і два лоти по 54 вагони.

“Зараз зерновозів у власності УЗ не вистачає для задоволення потреб ринку, до того ж зернотрейдери скаржаться на надання преференцій окремим замовникам. Тому вагони-зерновози виставляємо на торги одні з перших. У майбутньому ми плануємо до 80% парку дефіцитного рухомого складу розподіляти через систему аукціону. Паралельно працюємо над розробкою оптимальної системи руху”, — цитується в повідомленні заступник директора Департаменту комерційної роботи” Укрзалізниці “Валерій Ткачов.

Через систему “ProZorro. Продажі” УЗ вже реалізує послуги з перевезення в цементовозах і цистернах, на черзі напіввагони й криті вагони.

Торги проводяться в режимі англійського аукціону на підвищення ціни. В такому ж режимі буде проведено аукціон гостродефіцитного парку вагонів.

“Таким чином ми отримуємо кращу ціну за користування нашим вантажним парком і долаємо прояви корупції при розподілі вагонів компанії”, — резюмував Ткачов.

Нагадаємо, новий виконувач обов’язків голови правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишин планує переламати негативні тенденції на “Укрзалізниці” за допомогою “Великого будівництва”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram