Новини
25 Вересня 2021
899

На аукціоні продали печеру з найдавнішими наскельними малюнками

Місцеві племена індіанців не змогли зібрати достатньо грошей, щоб викупити свою спадщину

Аукціонний дім Selkirk Auctioneers & Appraisers продав печеру корінних американців, прикрашену старовинними малюнками. Місцеве індіанське плем’я Осейдж (Osage Nation) не змогло запропонувати достатню ціну, і печера пішла анонімному покупцеві за $2,2 млн.

Він також став власником 17 га прилеглої землі. З 1953 року цією територією володіла родина з Сент-Луїса, яка розглядала її як мисливські угіддя.

“Продаж був воістину несамовитий. Наші предки жили на цій території 1300 років. Це була наша земля. Сотні тисяч наших предків поховані у всьому Міссурі та Іллінойсі, зокрема й у цій печері”, — розповіли представники Osage Nation.

“Картинна печера”, розташована в Міссурі, вважається одним з найважливіших місць наскального мистецтва в Північній Америці. Тут налічується близько 290 поліхромних малюнків: зображення тварин, птахів, міфічних істот.

Проаналізувавши пігмент, фахівці встановили приблизний вік малюнків: 1000 років. У період між 800 і 1100 роками нашої ери місцеві жителі використовували печеру для проведення похоронних та інших ритуалів. Крім того, в печері живуть кажани Індіанського нічниця (Myotis sodalis), що належать до видів, близьких до уразливого положення.

Проти продажу виступали багато представників громадськості та науки. Співробітниця Вашингтонського університету в Сент-Луїсі Керол Діас-Гранадос, яка вивчала печеру понад два десятиліття, говорить: “Це все одно, що продати на аукціоні Сикстинську капелу”.

Аукціоністи, зі свого боку, не бачать підстав для занепокоєння. Потрапити до печери дуже складно: доріг поблизу немає, і потрібно довго йти пішки, а потім ще протискуватися у вузький отвір.

Також були перевірені покупці. Вони взяли на себе зобов’язання дотримуватися законів штату, які захищають цей пам’ятник історії, культури й природи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram