Новини
13 Грудня 2019
1 181

Wizz Air створила дочірню компанію в Об’єднаних Арабських Еміратах

Wizz Air Abu Dhabi матиме доступ до ринків із загальною кількістю у 5 мільярдів клієнтів

REUTERS/Dado Ruvic

Wizz Air Holdings Plc оголосила про створення першої за межами Європи дочірньої компанії Wizz Air Abu Dhabi в Об’єднаних Арабських Еміратах у партнерстві з ПАТ “Холдингова компанія Абу-Дабі Девелопмент”, про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що Wizz Air Abu Dhabi буде створено як спільну компанію, яка повинна розпочати свою діяльність у другій половині 2020 року.

“Спочатку зосереджуватиметься на відкритті маршрутів до базових аеропортів Wizz Air у Центральній та Східній, а також Західній Європі. У майбутньому планує відкрити нові маршрути до інших близькосхідних країн, Індії та навіть Африки”, – йдеться у повідомленні.

Додаєтся, що нова авіакомпанія матиме доступ до ринків із загальною кількістю у 5 млрд клієнтів по всій Європі та за її межами.

Як зазначив Джозеф Вараді, гендиректор Wizz Air, у компанії пишаються тим, що перша авіакомпанія, яка була створена за межами Європи, знаходиться в Абу-Дабі, столиці ОАЕ. “Знання компанії Abu Dhabi Development Holding специфіки місцевого ринку, та її підтримка на новому ринку є безцінними для Wizz Air і сприятимуть успішному розвитку нової лоукост-авіакомпанії”, – наголосив він.

У свою чергу Браян Томпсон, головний виконавчий директор компанії Abu Dhabi Airports Company, зауважив, що запуск нової авіакомпанії – це ще один доказ надійності авіаційної інфраструктури Еміратів.

“Окрім потужної програми пасажирських авіаперевезень, міжнародний аеропорт Абу-Дабі цьогоріч також збільшив пасажиропотік на маршрутах від початкового до кінцевих пунктів призначення, залишаючись одним із найбільш швидкорослих аеропортів у регіоні”, – додав він.

Зазначається, що нова авіакомпанія все ще підлягає остаточній угоді з “Холдинговою компанією Абу-Дабі Девелопмент”, також їй потрібен буде сертифікат експлуатанта від Головного управління цивільної авіації ОАЕ.

Раніше Investory News писали, що навесні майже вдвічі – від €5 до €30 виросла плата за послугу пріоритетної посадки від Wizz Air. Раніше, цей збір коштував €5-17.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram