Новини
24 Квітня 2019
805

Відродити легенду: Безпілотні авто Waymo збиратимуть в Детройті

Компанія, що працює в цій галузі близько десяти років, значно випереджає своїх конкурентів

Компанія Waymo, що входить в холдинг Alphabet, вибрала завод в Детройті (США) для організації серійного виробництва безпілотних авто, повідомляє Reuters.

Генеральний директор компанії Джон Крафчік (John Krafcik) повідомив у своєму блозі, що Waymo співпрацюватиме з American Axle & Manufacturing для оренди і перепрофілювання існуючого детройтського підприємства, яке буде введено в експлуатацію до середини 2019 р.

Про те, що перший виробничий об’єкт Waymo буде розташований в штаті Мічиган, стало відомо ще в січні. Тоді компанія повідомила, що отримає підтримку від Michigan Economic Development Corporation – агентства, що займається питаннями співпраці держави і приватних компаній. План Waymo передбачав створення до 400 робочих місць, пов’язаних виключно з випуском безпілотних автомобілів.

Автовиробники, гіганти технологічної галузі та молоді компанії зараз залучені в розробку безпілотників. Разом з тим, як зазначає Reuters, експерти очікують, що пройдуть роки, поки відповідні системи стануть готові до практичного впровадження. Справа як в складності розробки, так і у відсутності нормативної бази.

Компанія Waymo, що працює в цій галузі близько десяти років, дещо випереджає своїх конкурентів.

Компанія American Axle & Manufacturing була утворена в 1994 р., коли інвестиційна команда придбала п’ять заводів, виставлених на продаж компанією General Motors (GM). Сама GM планує припинити виробництво на своєму останньому заводі в Детройті в наступному році.

За інформацією агентства, Fiat Chrysler збирається інвестувати у виробництво в Мічигані $4,5 млрд, що дозволить створити 6,5 тис. робочих місць. Про плани випуску безпілотних автомобілів на заводах в Мічигані також повідомляла компанія Ford Motor. Можливо, повний занепад колиски американського автопрому зміниться відродженням.

Зазначимо також, що напередодні про плани запустити сервіс безпілотного таксі до 2020 року заявили у Tesla.

На початку року Департамент автотранспорту Каліфорнії опублікував статистику роботи безпілотних автомобілів в штаті. У звіті особливу увагу звертали на те, як часто водій транспортного засобу переводить її в ручне керування в екстрених випадках. При цьому автомобілі Waymo виявилися найбільш самостійними.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram