Новини
21 Листопада 2022
459

Waymo запустить у Каліфорнії перевезення пасажирів без водія

Для запуску повноцінного роботаксу потрібен ще один дозвіл

Виробник безпілотників Waymo отримав дозвіл на запуск своїх таксі без водія у Каліфорнії, повідомляє The Verge. За рішенням комісії, автомобілі компанії зможуть забирати та висаджувати пасажирів у Сан-Франциско, Лос-Альтос, Лос-Альтос-Хіллз, Маунтін-В’ю, Пало-Альто та Саннівейле у будь-який час.

Waymo планує запуск поїздок без водія найближчими тижнями. Спершу перевезення будуть безкоштовними. Безпілотникам поки що заборонено стягувати плату. Для цього необхідно отримати додаткові дозволи від Комісії з комунальних послуг Каліфорнії та Департаменту транспортних засобів.

Дозвіл від останнього органу компанія вже має. Якщо комісія теж дасть добро, Waymo зможе повністю запустити свій сервіс роботаксі.

Компанія також отримала дозвіл протестувати автомобілі з пасажирами в Лос-Анджелесі та працює над розширенням безпілотних послуг роботаксі у Феніксі.

У серпні 2021 року Waymo почала безкоштовно тестувати безпілотні таксі у Сан-Франциско з водіями у салоні. Один з генеральних директорів Waymo Текедра Мавакана заявила, що за останні шість місяців у Сан-Франциско сотні людей використали роботаксі.

Нагадаємо, виробник безпілотних автомобілів Cruise запустить роботаксі в Дубаї у 2023 році. Компанія вже відправила два безпілотні електромобілі Chevrolet Bolt до міста, щоб скласти його карту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram