Новини
25 Липня 2022
609

Розробник безпілотників Cruise почав складати карту Дубая для запуску роботаксі в 2023 році

Два Chevrolet Bolt працюватимуть у районі Джумейра, який проходить вздовж пляжу

Виробник безпілотних автомобілів Cruise запустить роботаксі в Дубаї у 2023 році. Компанія вже відправила два безпілотні електромобілі Chevrolet Bolt до міста, щоб скласти його карту, повідомляє Управління автомобільних доріг і транспорту Дубая (RTA).

У квітні 2021 року Cruise та RTA підписали угоду про запуск служби роботаксі. Наслідний принц Дубая Хамдан ібн Мохаммед хоче перевести 25% поїздок на безпілотники до 2030 року. Cruise стане ексклюзивним постачальником послуг роботаксі до 2029 року.

Два Chevrolet Bolt працюватимуть у районі Джумейра, який проходить вздовж пляжу. Автомобілями керуватимуть люди, які пройшли спеціальну підготовку.

Набір датчиків Cruise включає лідер (вимірює відстань шляхом випромінювання світла і виміру часу повернення), радар і камери для збору даних про місцевість. На основі отриманих відомостей створюється карта, яку автомобіль використовує для самостійного пересування.

Спочатку планувалося, що для роботаксі в Дубаї використовуватимуть повністю електричний шатл Cruise Origins, який не має керма і педалей. Гендиректор RTA Маттар Аль Тайєр заявив, що до 2030 року у місті можуть з’явитися 4 тис. Cruise Origins. Однак представник компанії зазначає, що поки що жодного шатла в експлуатацію не введено. На яких умовах надаватиметься послуга безпілотного таксі, теж невідомо.

Наприкінці березня американська компанія General Motors (GM) домовилася викупити частку Cruise у японської інвесткомпанії SoftBank за $2,1 млрд. Після завершення угоди частка GM становитиме 80%. Крім цього, GM покриє інвестиції в Cruise на суму $1,35 млрд, які раніше мав надати SoftBank.

Серед інвесторів виробника безпілотників є Microsoft. Компанія також є стратегічним партнером проєкту. На початку 2021 року Cruise залучила $2 млрд. Крім Microsoft у підприємство вклався японський виробник Honda.

Як писали раніше Investory News, комісія з комунальних послуг Каліфорнії схвалила дві нових програми, в межах яких компанії, які планують запустити сервіси роботизованих таксі, зможуть узгодити відповідні дозволи.

А от в Ірландії побудують випробувальний центр для безпілотних авто. Адже безпілотні транспортні засоби всупереч пандемії набувають все більшої популярності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram