Новини
20 Листопада 2020
799

У Каліфорнії дозволено комерційну експлуатацію роботаксі

Нині тестування безпілотних авто проходить в основному в Арізоні 

Фото: Waymo

Комісія з комунальних послуг Каліфорнії (California Public Utilities Commission) схвалила дві нових програми, в рамках яких компанії, які планують запустити сервіси роботизованих таксі, зможуть узгодити відповідні дозволи, пише TechCrunch.

Ці компанії зможуть стягувати з пасажирів плату за поїздки і перевозити в одній машині одночасно кілька осіб.

Чиновники своєю чергою вимагають надати план забезпечення безпеки та щоквартально подавати звіти з агрегованими та анонімізованими даними про поїздки, зокрема точки початку і закінчення маршрутів, а також використаний автомобілями тип палива, пробіг тощо.

Представники деяких компаній побоюються, що суперечливі бюрократичні вимоги можуть уповільнити процес отримання дозволу і від комісії, і від департаменту транспортних засобів штату.

Зараз тестова експлуатація безпілотних автомобілів у США ведеться в основному в Арізоні. “Яндекс” цього літа почав тестувати свої роботаксі без страхувального водія за кермом в Енн-Арборі — університетському місті з населенням близько 120 тис. осіб у штаті Мічиган.

Як писали раніше Investory News, Amazon планує створити фонд на $100 млн в акціях як винагороду для понад 900 співробітників компанії-розробника машин-безпілотників Zoox.

А от в Ірландії побудують випробувальний центр для безпілотних авто. Адже безпілотні транспортні засоби всупереч пандемії набувають все більшої популярності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram