Новини
23 Квітня 2019
897

Мрія 2020: Tesla запускає безпілотне таксі

Кількість безпілотних таксі Tesla, за оцінками Ілона Маска, наступного року сягне мільйона автівок

Фото: Teslamotors

Компанія Tesla планує запустити сервіс безпілотного таксі в США в 2020-му, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на заяву засновника і голови компанії Ілона Маска під час зустрічі з інвесторами.

“Я з великою часткою впевненості прогнозую запуск безпілотного таксі Tesla наступного року. Такі таксі будуть не у всіх юрисдикціях, тому що ми не отримаємо схвалення регулюючих органів всюди. Але я впевнений, що ми отримаємо схвалення регуляторів хоча б наступного року”, – зазначив Маск.

Компанія створить окремий автопарк. При цьому власники автомобілів Tesla також зможуть за гроші здавати свої машини під послуги таксі. Підприємець стверджує, що така опція дозволить власникам електромобілів заробляти до $30 тис. щороку.

За оцінками Маска, кількість безпілотних таксі Tesla на дорогах наступного року може скласти 1 млн штук. Замовити безпілотне таксі можна буде в мобільному додатку.

Під час свого виступу перед інвесторами Ілон Маск також передбачив, що, можливо, через два роки Tesla зробить автівку без керма та педалей.

Американську компанію Tesla Motors засновано 2003-го як розробника і виробника електромобілів й технологій, пов’язаних з ними. Штаб-квартира компанії знаходиться в Пало-Альто, штат Каліфорнія, США. Крім електромобілів, компанія за власною технологією виробляє батареї та електродвигуни і продає іншим автомобільним компаніям, зокрема, Toyota і Daimler.

Нгадаємо, Sony запускає власне таксі. Японська корпорація Sony анонсувала нову розробку – додаток S.Ride.

А компанія Uber планує в травні 2019 р. запустити в Києві пілотний проект Uber Shuttle – сервіс з бронювання місця в мікроавтобусі, який буде слідувати по ряду обраних напрямків в межах міста.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram