Новини
17 Квітня 2019
886

Крок вліво: Sony запускає власне таксі

Японська корпорація Sony анонсувала нову розробку – додаток S.Ride

Японський виробник техніки Sony розширює діяльність і пропонує новий сервіс таксі. Додаток S.Ride доступний для жителів Токіо, повідомляє CNet.

Додаток запустила компанія Minna no Taxi, назва якої перекладається як “таксі для всіх”. Літера S у додатку S.Ride означає “simple, smart, speedy” або ж простий, розумний, швидкий.

Minna no Taxi – це спільне підприємство Sony Corporation, Sony Payment Services і п’яти місцевих компаній таксі, включаючи Daiwa і Kokusai. До автопарку увійшло понад 10 тисяч автівок.

У квітні 2018 року Sony очолив новий гендиректор Кенічіро Йосіда. За його керівництва компанія сфокусувалася на продажу контенту і послуг, а запуск S.Ride став логічною частиною цієї стратегії.

На відміну від Uber і Lyft, S.Ride працюватиме за моделлю класичного таксі, а не агрегатора, що об’єднує автівки звичайних водіїв без ліцензій таксистів. Згідно з японським законодавством, там заборонені райдшерінгові сервіси. Спочатку додаток S.Ride буде функціонувати безпосередньо на батьківщині Sony в Японії, проте не виключається масштабування на світові ринки. Система буде відрізнятися від Uber, що пропонує додаток для пошуку вільного приватного водія.

Хоча Uber з вересня 2018-го присутній в Японії, але для виходу на цей ринок сервісу довелося об’єднати зусилля з місцевими ліцензованими операторами таксі. В Японії Uber пропонує лише преміальний сервіс для жителів Токіо.

У автомобільну галузь 2019 року спрямувала свої зусилля не одна компанія. Panasonic об’єднує ресурси з Toyota для створення батарей для електрокарів, а Sumsung розробляє програмне забезпечення для автопілота.

В травні минулого року повідомлялось, що Sony розробляє сервіс автомобільного обслуговування на базі штучного інтелекту. Планується, що штучний інтелект зможе аналізувати завантаженість автомобільних доріг в реальному часі і рекомендувати водієві найкоротший та найшвидший маршрут. Система буде враховувати погодні умови, які можуть впливати на швидкість руху, а також відстежувати різні заходи, що проходять в місті, та можуть ускладнити пересування.

Раніше Investory News повідомляли, що Uber хоче продати акції на $10 млрд, а Джордж Сорос придбав частку компанії Lyft. Також найбільший індійський конкурент Uber таксі-сервіс Ola заявив, що до кінця 2019 р. почне свою роботу в Лондоні після запуску в невеликих містах Великої Британії. У свою чергу, мобільний підрозділ Sony скоротить 50% співробітників та зосередиться на нових напрямках.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram