Новини
1 Квітня 2019
725

Мобільний підрозділ Sony скоротить 50% співробітників

До наступного року на своїх місцях залишаться 2000 співробітників, які працюють в Sony Mobile

Фото: Flickr/xsix

Після виходу на пенсію голови Sony Кадзуо Хіра (Kazua Hirai) і новин про реструктуризацію Sony, в результаті якого мобільний підрозділ увійде до складу Electronics Products & Solutions (EP & S), з’явилися відомості про майбутні скорочення, повідомляє IXBT.com.

Вже до 2020 року з 4000 осіб, які нині працюють в Sony Mobile, на своїх місцях залишаться всього 2000 співробітників. На даний крок японська компанія йде, щоб скоротити витрати і знизити збитки.

Крім того, Sony тепер планує зосередитися на Європі і Східній Азії, при цьому обмеживши діяльність в Південно-Східній Азії. Деяким японським співробітникам будуть запропоновані посади в інших підрозділах, в той час як багатьом співробітникам в Європі і Китаї пропонують звільнятися за власним бажанням.

За інформацією GSMArena, останніми роками Sony Mobile боролася з труднощами: за весь 2017 рік було продано 13,5 млн пристроїв, а у 2018 р. прогнозувалося 7 млн. Все це супроводжується великими фінансовими втратами – більше $913 млн за останні чотири квартали.

Для порівняння: підрозділ телебачення і аудіо принесло $714 млн операційного прибутку, а підрозділ камер – $804 млн за той же період.

Нагадаємо, у 2018 р. в Україні попит на мобільні телефони зріс на 15%, а витрати на їх покупку – на 34%. Загалом, протягом року українці придбали 5,4 млн. смартфонів та 1,5 кнопкових телефонів, витративши на них 30 млрд гривен

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram