Новини
5 Березня 2019
2 456

Ринок на 30 мільярдів: В Україні попит на смартфони зріс на 15%

У світі продажі смартфонів зросли, а от попит падає

У 2018 р. в Україні попит на мобільні телефони зріс на 15%, а витрати на їх покупку – на 34%. Загалом, протягом року українці придбали 5,4 млн. смартфонів та 1,5 кнопкових телефонів, витративши на них 30 млрд гривен, пише ITC.ua, посилаючись на дослідження Point of Sales Tracking від GfK Ukraine.

За даними дослідження, минулого року в Україні щодня продавали майже 19 тис. мобільних телефонів. Частка смартфонів склала 14,8 тис. Щоденні витрати на покупку мобільних телефонів склали 82,4 млн грн. У той же час середня ціна смартфону складає 5,4 тис. грн, а кнопкового телефону – 620 грн. Для порівняння, на покупку ноутбуків українці витратили лише 8,6 млрд грн.

Зазначимо також, що за даними GfK, на світовому ринку спостерігається падіння попиту на смартфони. Так, у 2018 р. глобальний ринок побутової техніки та електроніки досяг $1,2 трлн. І ринок смартфонів, мобільних телефонів та натільних пристроїв залишається його провідним сегментом із часткою 44%. Але водночас у порівнянні з 2017 р. попит на смартфони впав на 3%, до 1,44 млрд товарних одиниць. Продажі цих пристроїв досягли $522 млрд., що на 5% більше за аналогічний показник минулого року. Проте експерти пояснюють таке зростання активністю покупців у преміум-сегменті.

Нагадаємо, на початку року Федеральне відомство з радіаційного захисту Німеччини (Bundesamt für Strahlenschutz, BfS) оприлюднило рейтинг найбільш “радіоактивних” смартфонів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram