Новини
6 Листопада 2020
961

Bentley з 2030 року буде випускати виключно електрокари

Перше авто на електротязі з’явиться через п’ять років

На фото: своє бачення електромобілів майбутнього марка показала в повністю електричному концепт-карі EXP 100 GT

Компанія Bentley в новому десятилітті стане випускати тільки електромобілі, повідомляє британський автовиробник.

В рамках стратегії Beyond100 у 2025 р. з’явиться перший серійний електромобіль Bentley, а з 2026 р. в лінійці марки будуть презентовані одні гібриди та електромобілі. Починаючи з 2030 р. всі нові Bentley стануть оснащуватися тільки повністю електричною силовою установкою.

Так, зараз англійці називають себе найбільшим виробником машин з 12-циліндровими двигунами, але приблизно 45% клієнтів уже готові купити автомобіль, який буде пересуватися виключно на електротязі.

Такий перехід буде поступовим. У наступному році дебютує два нових гібрида Bentley, а до 2023 р. кожна модель з крилатою літерою B обзаведеться бензоелектричною модифікацією. А ще через три роки всі нові Bentley будуть електрифіковані.

До слова, під майбутні новинки вже будуються нові дослідний центр і випробувальний комплекс, розташовані біля заводу в Крю.

Нагадаємо, тепер в лінійці Bentley три моделі — купе і кабріолет Continental GT, седан Flying Spur і кросовер Bentayga. Всі машини оснащуються тільки бензиновими двигунами, крім Bentayga, який доступний як з дизельним мотором, так і в гібридній версії.

Нагадаємо, у Європі попит на електромобілі вперше перевищив продажі авто “на дизелі”. Так, кожне четверте нове авто, зареєстроване на території ЄС у вересні 2020 р., було електрокаром або гібридом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram