Новини
24 Січня 2022
1 065

Renault, Nissan і Mitsubishi інвестують в електрокари $23 мільярди

Компанії планують зробити автівки такими самими дешевими, як бензинові моделі

Компанії Renault, Nissan і Mitsubishi планують потроїти інвестиції в спільне виробництво електромобілів, повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, які близькі до планів автоконцернів.

За інформацією видання, французько-японський альянс зіштовхнувся із тиском зі сторони нових конкурентів і зрушенням попиту у сторону електромобілів. З цієї причини Renault, Nissan та Mitsubishi прагнуть поглибити співпрацю у цій сфері.

“До 2025 року компанії мають намір зробити компактні електромобілі такими самими дешевими, як бензинові моделі”, — зазначає видання.

Джерела Reuters повідомляють — у четвер, 27 січня, всі три автовиробники оголосять про плани інвестувати $23 млрд у виробництво електромобілів у найближчі п’ять років.

Альянс уже розробив чотири платформи для електромобілів. На основі однієї з них створені моделі Ariya від Nissan та Megane від Renault, які незабаром надійдуть до продажу. На іншій основі працюють електромобілі Nissan, її китайського партнера Dongfeng, а також бренд Renault, Dacia.

Дві інші — це платформи для ситикарів, які називаються в Японії “кей-карами”, та легких комерційних автомобілів. До середини десятиліття компанії хочуть запустити п’яту платформу для компактних електромобілів, розроблену Renault.

Про те, як п’ять найбільших автомобільних компаній США та Європи вклали десятки мільярдів доларів у виробництво та нові технології можна прочитати в матеріалі Investory News “Автогіганти серйозно взялися за електрокари”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram