Новини
13 Липня 2020
953

Верховна Рада прийняла закон щодо авіаційних зборів

Ставка державного авіаційного збору за кожного пасажира, який буде літати в межах України — $0,5, на міжнародних рейсах — $2

Верховна Рада України (ВРУ) прийняла в другому читанні законопроект, спрямований на вдосконалення механізму стягнення державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропортів України, і за кожну тонну вантажу, що відправляється або прибуває у вітчизняні аеропорти, повідомляє УНІАН.

За ухвалення законопроекту №2424 про внесення відповідних змін до Повітряного кодексу України у другому читанні проголосували 256 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що він передбачає закріплення поняття “державний збір із суб’єкта авіаційної діяльності”, а також доповнює Повітряний кодекс України статтею, якою визначаються особливості стягнення державного мита за кожного пасажира і за кожну тонну вантажу.

Законом пропонується встановити ставку державного авіаційного збору за кожного пасажира, який буде літати в межах України, в розмірі $0,5, на міжнародних рейсах — $2. За кожну тонну вантажу в межах України збір складе $2,5, а в разі здійснення міжнародних перевезень з/в Україну — $10.

Водночас державний збір не стягується при виконанні перевезень вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав, а також перевезення транзитних пасажирів.

Згідно з пояснювальною запискою, зараз сплата авіаційних зборів врегульована постановою Кабміну. Законопроектом пропонується врегулювати на рівні закону питання сплати державних зборів з суб’єктів авіаційної діяльності, враховуючи практику неоднозначного тлумачення суб’єктами авіаційної діяльності норм чинного законодавства, що призводить до численних судових спорів.

Раніше Investory News писали про п’ять речей, які пандемія змінить на краще в аеропортах, і які світова авіаіндустрія вводить правила та як готується до масштабних змін, що чекають на неї з відновленням авіаперевезень після майже тримісячного простою.

Як відомо, американська авіакомпанія Frontier Airlines буде брати додаткову плату з пасажирів, які хочуть, щоб сусіднє місце залишалося вільним. Це буде коштувати від $39 до $89 в залежності від рейсу. Докладніше про новинки в авіакомпаніях тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram