Новини
4 Вересня 2021
628

Вчені створили кімнату, здатну заряджати електронні прилади без проводів

Технологія здатна давати потужність 50 Вт

Вчені з Токійського і Мічиганського університетів розробили систему безпечної подачі енергії повітрям, що в майбутньому дозволить перетворити цілі будівлі в зони бездротової зарядки гаджетів, повідомляє сайт інституції.

Технологія здатна давати потужність 50 Вт і діє завдяки нешкідливим для людини магнітним полям.

Автор дослідження професор Алансон Семпл уточнює, що розробка дозволяє заряджати не тільки ноутбуки й смартфони, але також може забезпечити живленням імплантовані медичні пристрої та надати нові можливості для мобільної робототехніки в будинках і на підприємствах.

Технологію випробували в спеціальній кімнаті розміром приблизно 3 на 3 м в Токійському університеті. Вченим вдалося зарядити лампи, вентилятори й стільникові телефони, які споживали електрику з будь-якої точки приміщення, незалежно від розташування людей і меблів.

Дослідники підкреслюють, що їм вдалося добитися значного прогресу проти попередніх розробок, які спиралися на небезпечне мікрохвильове випромінювання або потребували додаткових зарядних майданчиків.

Нова технологія використовує зосереджені конденсатори, розміщені в порожнинах стін, — це створює два тривимірних магнітних поля, які охоплюють всю площу кімнати.

Вчені впевнені, що розробку легко масштабувати до розмірів складу або фабрики, дотримуючись правил безпеки для використання електромагнітних полів. Однак автори зазначають, що впровадження системи в житлові та комерційні приміщення, швидше за все, займе роки.

Раніше Investory News писали, що дослідники зі Швейцарської вищої технічної школи створили хімічно модифіковану деревину й зробили її більш стиснутою, перетворивши у мінігенератор. Під час стиснення матеріал генерує електричну напругу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram