Новини
17 Березня 2020
864

Треба вміти: ВООЗ за три дні стала найпопулярнішим “тіктокером”

Організація вдало запустила найпопулярніший світовий тренд – челендж  Safe Hands

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), зареєструвавшись всього два тижні тому на платформі TikTok, запустила челлендж – Safe Hands, який вже отримав майже пів мільярда згадувань у соцмережі. У результаті зірки Голлівуду та відомі світові спортсмени також приєдналися до ініціативи, й останні три дні діляться відео, на яких миють руки протягом 20 секунд –  саме таку тривалість рекомендують лікарі з метою припинення пандемії коронавірусу, повідомляє Forbes.

“TikTok став для ВООЗ одним із методів донесення важливої рекомендації до молоді, яка не сприймає авторитетні дослідження”, – пише видання. У результаті участь в челенджі взяли солістка Pussycat Dolls Ніколь Шерзінгер, бразильський футболіст Кака, пілот “Формули-1” Ромен Грожан.

“Цей вдалий спосіб перетворив швейцарську організацію з 71-річною історією у, мабуть, найважливішого інфлюенсера на планеті”, – йдеться у повідомленні. ВООЗ постійно публікує життєво важливу інформацію, яка привертає увагу як тих, хто схильний прислухатися до авторитетів, так і молоді, яка стала ключовою аудиторією сервісів, де організація проявляє все більшу активність: Twitter і TikTok. До речі, ВООЗ також присутня в Facebook і LinkedIn.

За останні 48 годин хештег челенджу Safe Hands був згаданий в TikTok майже пів мільярда разів. Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала перше відео на TikTok 16 днів тому та з того часу виклала ще дев’ять. “Вони набрали в середньому по 10,3 млн переглядів. Для порівняння, останні десять відео Лорен Грей, найпопулярнішого “тіктокера”, набирали в середньому тільки 4,4 млн переглядів”, – зазначає видання.

У Всесвітній організації охорони здоров’я 448 тисяч передплатників у TikTok, 2,3 млн – у LinkedIn і майже 6 млн – у Twitter і на Facebook. “У реальному житті користувачі відзначалися в штаб-квартирі організації в Женеві майже 54 тис. разів через її сторінку на Facebook”, – зазначає Forbes.

І додає, що рекомендації, офіційні заяви та результати досліджень публікуються в Facebook і LinkedIn, де аудиторія старша за віком і з більшою ймовірністю прочитає подібні тексти. TikTok – зовсім інший простір, де більшості користувачів від 16 до 24 років. 

Нагадаємо, у середу, 11 березня, гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебрейесус оголосив про пандемію у зв’язку з продовженням поширення у світі коронавірусу COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram