Новини
31 Січня 2023
365

Святкування успіхів разом з іншими людьми підвищує почуття соціальної підтримки

Відчуття підтримки збільшує тривалість життя та знижує тривожність

Нове дослідження американських учених показало, що святкування досягнень у форматі загальних зборів із їжею та напоями може посилити почуття соціальної підтримки. Для максимального ефекту необхідно дотриматися трьох умов.

Дослідження, опубліковане в Journal of Public Policy & Marketing, показало, що святкування великою компанією з їжею та напоями можуть збільшити відчуття соціальної підтримки. Автори дослідження — вчені з Дьюкського, Індіанського та Коннектикутського університетів у США.

Згідно з попередніми дослідженнями, почуття соціальної підтримки або віра в те, що людина має мережу людей, які піклуються про неї та готові допомогти, пов’язані з поліпшенням здоров’я та благополуччя. Зокрема, йшлося про збільшення тривалості життя та зниження тривоги та депресії.

Доцент Школи бізнесу Келлі при Індіанському університеті та співавтор дослідження Келлі Гулло Уайт зазначила, що їжі та напоїв недостатньо, щоб учасники заходу відчули соціальну підтримку. Ключовий компонент — публічне визнання досягнень інших людей.

Це може бути привітання когось із вступом до обраного ним університету, успішного робочого проєкту чи нової пропозиції про роботу, каже Уайт. “Це принесе максимальну користь вашому благополуччю та благополуччю всіх гостей вечірки”, — додала дослідник.

Вчені опитували тисячі добровольців упродовж кількох років за допомогою поведінкових експериментів. Результати показали, що навіть на віртуальних зборах за умови, що всі мають їжу та напої, а приводом стала позитивна подія, сприймана людиною соціальна підтримка збільшується.

“Ми виявили, що люди, коли відчувають соціальну підтримку після свята, просоціальніші та з більшою готовністю присвячують свій час волонтерським проєктам або жертвують на благодійність”, — сказав доцент кафедри маркетингу в Коннектикутському університеті та співавтор дослідження Даніель Брік. За його словами, вдалий час для збору пожертв некомерційними організаціями — свята та випускні.

Заходи, що дозволяють людям відчути підтримку, особливо актуальні в місцях, які обслуговують тих, хто сильніше за інших схильний до ризику самотності та ізоляції, таких як будинки для людей похилого віку або громадські центри.

Нагадаємо, україномовній Вікіпедії виповнилося 19 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram