Соцмережі
27 Липня 2023
844

Володимир Поперешнюк: Закони економіки

На початку двотисячних ми хотіли диверсифікувати наші ризики, або, як кажуть, розкласти яйця в різні кошики на той випадок, якщо Нова Пошта не злетить. Не довго думаючи, відкрили мережу автомийок.

Топменеджерами найняли мою маму та нашого друга. Вони керували компанією, розвивали мережу, але бізнес приносив суцільні збитки. Ми ж особливо не вдавалися у “миєчний” напрямок, бо були поглинуті розвитком Нової Пошти і на щастя у нас все починало вдаватись.

Тож вирішили позбутися мережі мийок і продати його топам. Ну як продати, сказали просто беріть, можливо колись він принесе якийсь прибуток, от тоді й віддасте гроші.

На диво, вже наступного місяця, нові власники отримали перший прибуток! Вони з нами швидко розрахувалися Сьогодні наш близький друг є успішним підприємцем, великим виробником інноваційного обладнання! А я отримав гарний урок з економіки та бізнесу

Що повчального в цій історії?

Вона ще раз доводить, що закони економіки працюють завжди і всюди. Якщо компанія не має власника, або він чомусь не займається, не цікавиться бізнесом, то вона приречена. І як тільки компанія отримує мотивованого власника/власників відбувається магія Бо власність — має значення!

Як це пов’язано з проблемами сьогодення?

Якщо, наприклад, Укроборонпром не виробляє достатньої кількості озброєння, не справляється зі своїми завданнями, його потрібно приватизувати! Продати можна або працівникам, які там працюють або ж зацікавленим підприємцям. І це стосується будь-якого державного підприємства, без вийнятку.

Хочеш продукт — віддай його підприємцям, вільному ринку. І одразу отримаєш результат! Адже дива трапляються тому, що працюють закони економіки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram