Новини
28 Грудня 2022
642

Instagram спрогнозував тренди у соцмережах 2023 року

Якою буде мода та смак метавсесвіту — далі у матеріалі 

Фото: Depositphotos

Instagram спрогнозував тренди у 2023 році в щорічному звіті за результатами опитування.

Екологічно свідома мода
Більш ніж половина опитаних сказали, що планують шити одяг своїми руками як альтернативу фаст-фешну. Чверть респондентів зазначили, що будуть більш економно купувати одяг.

Політична активність
Молоде покоління досягає виборчого віку, тому буде більш активним щодо політичних питань. Наприклад, у 2022 році Максвелл Фрост став першим політиком нового покоління, якого обрали до Конгресу США.

Захист людей з інвалідністю
Троє з чотирьох опитаних сказали, що хочуть стежити за людьми з інвалідністю, тому очікують, що під час створення контенту будуть більше співпрацювати із людьми, що мають інтелектуальні й фізичні вади.

Вплив зміни клімату й косметика
Молоде покоління використовує косметику, щоб висловити свою особистість, у тренді буде виразний та експериментальний макіяж. Крім того, двоє із трьох зазначають, що через зміни клімату, зокрема забруднення повітря й ультрафіолетове випромінювання, будуть купувати косметичні засоби, що захищають від екстремальних погодних умов і сонця.

Більш упізнаваний метавсесвіт
Більшість (67%) вважає, що аватари в метавсесвіті мають краще відображати одяг, відтінки шкіри, різні типи тіла. А понад половини інфлюенсерів шукатимуть натхнення в моді чи красі цифрових аватарів (штучному інтелекті) і впливових особах у 2023 році.

Соціальні мережі як інструмент заробітку
Дві третини опитаних зазначили, що планують використовувати соціальні мережі, щоб заробляти гроші у 2023 році. 64% респондентів сказали, що планують монетизувати проєкт наступного року. Фінансову грамотність називають пріоритетною навичкою.

Нові форми медіа
Від інфлюенсерів очікують нових форм подачі контенту, зокрема 40% хотіли б почути подкасти від своїх улюблених творців.

Вивчення культури через їжу
Нове покоління вивчає культуру через кухню, зокрема 68% зауважують, що хотіли б спробувати їжу іншої культури.

Повернення рейвів
Рейви — це бути в моменті, відновлювати зв’язок і відпускати, і молоде покоління до цього готове: 68% хочуть знову відвідати рейви. До того ж музика об’єднує й дає змогу виразити себе: більш ніж половина опитаних заявили, що слухатимуть неангломовних виконавців. Найбільш популярні — латиноамериканська музика й k-pop.

Часи застосунків для знайомств минули
Прогнозують більш прозоре, чесне й пряме спілкування. Майже половина відповіли ствердно, коли їх запитали, чи надіслали б вони мем як перше повідомлення для знайомства. Водночас більше третини (39%) зазначили, що поганий смак у мемах робить їхню закоханість менш привабливою. Також майже половина відповіла заперечно, коли їх запитали, чи будуть вони зустрічатися з кимось, хто має несумісну астрологічну карту.

Раніше Investory News писали про ранкові ритуали мільярдерів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram