Драйв Новини
13 Грудня 2022
1 851

5 характеристик нйкращого керівника від Google

Техногігант провів дослідження, яке тривало рік 

Стати успішним керівником непросто. Потрібно заручитися довірою членів команди та постійно розвиватися. Але які саме якості потрібні успішному керівнику? Відповідь знають у Google, пише Inc.

Ще у 2009 році в компанії запустили проєкт Project Oxygen, головним завданням якого є виховувався найкращих керівників. Команда за рік зібрала понад 10 тис. спостережень про менеджерів більш ніж за 100 критеріями. Потім учасники дослідження пройшли опитування.

Аналітики з Project Oxygen виявили, що успішні керівники незмінно мають кілька якостей. Серед них виділили найважливішу п’ятірку.

1. Хороший тренер

Лідер повинен бути хорошим тренером, а значить, повністю залучати команду до процесу та виявляти найкращі якості та навички кожного члена. На основі цього потрібно вибирати для підлеглих напрямки діяльності, щоб кожен показав найвищі результати. Але грамотний керівник, щоб підтримувати роботу команди, має взаємодіяти з нею та розв’язувати проблеми, якщо вони виникають.

2. Відсутність мікроменеджменту

Що Google виявив у своїх найкращих керівниках? Вони дають команді більше свободи у діях та не займаються мікроменеджментом. Вони не беруть все у свої руки і не контролюють кожну дрібницю. У протилежному випадку співробітники просто не мали б можливості зростати професійно і набратися досвіду.

3. Зацікавленість у добробуті співробітників

Більшість організацій пропонують якісь рішення, якщо бачать, що співробітник на межі вигоряння. Але тут важливо докласти більше зусиль. Керівник повинен враховувати стан співробітників цілісно — психічний/емоційний, управління стресом та варіанти профілактики. Щоб зробити добробут пріоритетним, керівникам варто опитати команду, оцінивши їхній стан за всіма параметрами.

Інститут Gallup виділяє шість варіантів добробуту: емоційне, кар’єрне, соціальне, фінансове, фізичне та суспільне. Усі шість аспектів взаємопов’язані та мають вирішальне значення для людини.

4. Слухати команду

Сильні навички активного слухання є важливими для якісного спілкування. Воно свідчить про повагу та цікавість до того, про що говорять. На жаль, активне слухання — одна з найменш вивчених навичок серед лідерів. При цьому він один із найважливіших для покращення.

5. Допомога співробітникам у розвитку кар’єри

Керівники повинні вірити у своїх людей, підтримувати їхню самооцінку та виявляти інтерес до їхньої роботи. Саме менеджер повинен відстежувати кар’єрні устремління членів команди та допомагати їм їх досягати.

Нагадаємо, Google інвестує у розвиток цифрової освіти в Україні $2 мільйони.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram