Новини
5 Квітня 2019
979

Справа в Boeing: МАУ скасувала частину рейсів

Пасажири отримають пропозиції з альтернативними датами вильоту або маршрутами

Фото: прес-служба МАУ

Авіакомпанія МАУ скоротить кількість своїх рейсів в період літньої навігації через затримку поставки літаків Boeing 737 MAX. Про це повідомляє прес-служба перевізника.

Основною причиною змін стала затримка поставки літаків Boeing 737 MAX, які повинні були почати роботу на регулярних рейсах МАУ з середини квітня цього року. У зв’язку з тим, що експлуатація даного типу літака припинена через авіакатастрофу в Ефіопії до завершення розслідування, поставка трьох Boeing 737 MAX для авіакомпанії МАУ відкладається.

Через відсутність запланованих на цей період літаків авіакомпанія проводить вимушене коригування розкладу своїх рейсів. Зокрема, зміни торкнуться таких напрямків, як Афіни, Стамбул і Єреван, де МАУ зменшить кількість рейсів. Також скасовуються перельоти між Києвом та Вінницею.

В квітні, травні і червні поточного року передбачається скасування деяких рейсів з Києва до Запоріжжя, Херсону, Івано-Франківська, Баку, Мінська, Риги, Женеви, Амману та Анкари. Пасажири, яких торкнулися зміни розкладу, отримають повідомлення і пропозиції з альтернативними датами вильоту або маршрутами.

Нагадаємо, першими країнами, які тимчасово призупинили експлуатацію і всі операції з усіма модифікаціями літаків Boeing 737 MAX 8 стали Ефіопія, Сингапур, Індонезія, Китай та Австралія. Таке рішення пов’язане з катастрофою лайнера авіакомпанії Ethiopian Airlines, що стала другим за останніх п’ять місяців інцидентом з літаками даного типу. Наразу експлуатація літаків Boeing 737 MAX 8 припинена майже по всьому світу. Генеральний директор Boeing Денніс Меленберг, коментуючи попередні результати розслідування інциденту, заявив, що збій в системі MCAS зіграв роль в катастрофі Boeing 737 MAX 8.

Раніше Investory News писали про причини і наслідки кризи у Boeing.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram