Новини
12 Березня 2019
973

Вже п’ять країн призупинили польоти Boeing 737 MAX 8

Це пов’язано з катастрофою лайнера авіакомпанії Ethiopian Airlines, у якій загинуло 157 чоловік

Ефіопія, Сингапур, Індонезія, Китай та Австралія тимчасово призупиняють експлуатацію і всі операції з усіма модифікаціями літаків Boeing 737 MAX 8. Таке рішення пов’язане з катастрофою лайнера авіакомпанії Ethiopian Airlines, що сталася минулого тижня та забрала життя 157 чоловік. При цьому авіакатастрофа стала другим за останніх п’ять місяців інцидентом з літаками даного типу, повідомляє видання The Straits Times. Акції Boeing на фоні новин про відмови впали на 13,5%, що стало рекордним падінням в авіагалузі з часів терактів 11 вересня.

“Це тимчасове призупинення, ми чекаємо додаткову інформацію, щоб проаналізувати ризики подальшої експлуатації Boeing 737 Max. Управління шкодує про незручності, які можуть бути доставлені пасажирам, але вважає пріоритетним питання безпеки “, – заявив глава управління безпеки польотів цивільної авіації Австралії Шейн Кармоді (Shane Carmody) агентству Rеuters.

Призупинення польотів в Австралію торкнулася тільки авіакомпанії Fiji Airlines, в парку якого є Boeing 737 Max 8. Крім того, в Австралію на літаках цієї моделі літала сінгапурська SilkAir, але її польоти були тимчасово припинені рішенням авіаційного регулятора Сінгапуру.

Сінгапурський аеропорт Чангі – шостий у світі по завантаженості, великий транспортний вузол, що зв’язує Азію з Європою і США. Однак Boeing 737 Max 8 для польотів в Сінгапур використовують лише кілька компаній.

11 березня повідомлялося, що влада Китаю наказали своїм авіакомпаніям тимчасово припинити експлуатацію лайнера. Необхідність приземлити всі літаки цього типу обговорюють регулятори повітряного руху Південної Кореї та Індії.

Міністерство транспорту Індонезії також наказало індонезійським авіакомпаніям припинити виконання польотів на Boeing 737 MAX 8.

Окремі авіакомпанії також прийняли рішення про припинення польотів Boeing 737 Max 8. У їх числі – аргентинська Aerolineas, мексиканська Aeromexico і бразильська Gol, а також Cayman Airways і південнокорейська бюджетна авіакомпанія Eastar Jet.

Нагадаємо, напередодні американський авіабудівний концерн Boeing відзвітував про позитивні фінансові результати та став інвестором стартапу Aerion, який займається розробкою надзвукового пасажирського літака AS2.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram