Новини
7 Лютого 2019
1 030

Надзвукова: Boeing інвестує в стартап Aerion

 У планах розробників з 2026 р. запустити перші надзвукові пасажирські літаки 

Американський авіабудівний концерн Boeing став інвестором стартапу Aerion, який займається розробкою надзвукового пасажирського літака AS2, повідомляється у прес-релізі Aerion.

Сума інвестицій не розкривається, але відомо, що тепер концерн буде надавати конструкторську і виробничу допомогу стартапу. Льотні випробування заплановані на 2023 р. і будуть проводитися на аеродромі Boeing в Ріно (Невада, США).

Boeing інвестував в Aerion через свій підрозділ NeXt, заснований в середині 2018 року. Завданням цього підрозділу є розробка і розвиток перспективного транспорту, включаючи аеротаксі, гібридні і електричні літальні апарати та надзвукові літаки, повідомляється у прес-релізі компанії.

Aerion може отримати доступ до деяких розробок, включаючи бортове обладнання, приводи, бортове енергопостачання і посадочні системи.

Згідно із затвердженим планом Aerion, ескізне проектування нового літака планується завершити до середини 2020 р., а захист технічного проекту провести на початку 2022 р.

Сертифікація нового літального апарату завершиться до кінця 2025 р., а з 2026 р. нові надзвукові літаки почнуть виконувати регулярні перельоти, впевнені розробники.

За перший рік серійного виробництва Aerion планує зібрати 12 AS2, далі – 23 літака, а за 2028 р. – вже 36. Надалі щорічно компанія планує  випускати по 36 AS2 до 2035 р.

За попередніми розрахунками, довжина літака складе 51,8 м, висота – 6,7 м, а розмах крила – 18,6 м. Максимальна злітна маса надзвукового літака складе 54,8 т. AS2 буде оснащений трьома двигунами, тяга кожного з яких складе близько 69 кН. Літак буде перевозити до 12 пасажирів.

Нагадаємо, раніше Investory News писали про впровадження проекту Hyperloop в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram