Новини
28 Січня 2019
946

Національна академія наук підтримала впровадження Hyperloop в Україні

Ряд компаній вже підписали меморандум про співпрацю щодо розвитку технології нового транспорту і його впровадження

Національна академія наук підтримала впровадження проекту Hyperloop в Україні і назвала його перспективним, повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Так, 25 січня відбулася презентація перспектив розвитку проекту “Високошвидкісний транспорт Hyperloop на короткостроковий період в Україні”. На заході були присутні компанії, які заявили про готовність співпраці щодо розвитку технології нового транспорту і його впровадження, а також підписали меморандум. Серед них: Агентство розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, інноваційний парк UNIT.City,  ДП ВО “Південмаш”,  Український інститут майбутнього, “Гемфрі Інжиніринг”, Каховський завод електрозварювального устаткування та “Укроборонпром”.

«Ми лише на початку шляху, але об’єднання зусиль українських науковців та підприємців із міжнародним досвідом наших західних партнерів є фундаментом розбудови української інноваційної інфраструктури», − заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Hyperloop є проектом одного з видів вакуумного потягу. Цю ідею розвиває співзасновник компанії SpaceX Ілон Маск ще з 2012-2013 рр. Система використовує магніти і турбіни, які запускають капсули на магнітній подушці  для руху з величезною швидкістю по порожнистим трубах. Принцип схожий з пневматичною поштою, яка використовувалася для транспортування документів. Теоретично такий потяг зможе розігнатися до 1 102 км/год.

Сертифікацію українського проекту Hyperloop проведе Асоціація технічного моніторингу (TUEV) з Мюнхена (Німеччина).

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram