Новини
8 Серпня 2019
763

Ще одне придбання: Salesforce купила ізраїльського розробника ClickSoftware за $1,35 млрд

Угода відбулася через тиждень після того, як Salesforce завершила купівлю компанії Tableau за $15,7 млрд

Американський постачальник хмарних послуг Salesforce повідомив про підписання остаточної угоди щодо придбання ізраїльського розробника програмного забезпечення ClickSoftware за $1,35 млрд готівкою та акціями, повідомляє Reuters.

У Salesforce заявили, що завдяки ClickSoftware, яка розробляє програмне забезпечення для управління хмарними сервісами, вдасться досягти зростання платформи Service Cloud.

Зазначається, що угода відбулася через тиждень після того, як Salesforce завершила купівлю компанії Tableau, що займається обробкою великих обсягів даних, на суму понад $15 млрд.

Очікується, що остаточно угоду буде завершено протягом фінансового кварталу, що закінчується 31 жовтня, та після отримання всіх необхідних дозволів від регулюючих органів.

Видання нагадує, що ізраїльські ЗМІ повідомили ще в січні, що Salesforce веде переговори щодо купівлі програмного забезпечення ClickSoftware за $1,5 млрд.

Загалом, це буде друга за значимістю угода Salesforce в Ізраїлі з липня 2018 року, коли компанія заплатила $850 млн за маркетингову платформу штучного інтелекту Datorama, засновану на хмарних технологіях.

Нагадаємо, нещодавно Salesforce Ventures інвестував у сервісну ІТ-компанію Astound Commerce з офісами в Україні. Гроші підуть на розширення бізнесу у Північній та Латинській Америці, країнах ЄС і на Близькому Сході.

Крім того, Walmart повідомив про купівлю ізраїльського стартапу Aspectiva, який використовує технології штучного інтелекту та обробки природної мови для аналізу думок споживачів в мережі Інтернет з метою створення кращого досвіду у покупках. Сторони не розкривають умови угоди. Це перше придбання стартапу Walmart в Ізраїлі, хоча у компанії є інші види діяльності у так званому Startup Nation.

А наприкінці березня McDonald’s Corp. у своєму прес-релізі оголосив про купівлю Dynamic Yield – ізраїльської компанії, що є лідером в галузі технологій персоналізації та логіки прийняття рішень. Тоді в компанії заявили, що технологію штучного інтелекту використовуватимуть для забезпечення ще більш індивідуального підходу до клієнта.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram