Новини
15 Липня 2020
772

Розширюють горизонти: З 15 липня в Україні запрацює музичний сервіс Spotify

Доступ до нього безкоштовний, проте діятиме й преміум підписка за $4,99 на місяць

З 15 липня в Україні офіційно стартує найпопулярніший стрімінговий сервіс за кількістю підписників у світі Spotify, який наразі нараховує понад 286 млн користувачів в усьому світі, серед них 130 млн – підписники Spotify Premium, про це йдеться у пресрелізі компанії.

Зазначається, що окрім старту в Україні, сьогодні Spotify також став доступним у 12 країнах, у тому числі в Молдові, Казахстані, Білорусі, Росії, Албанії, Боснії та Герцеговині, Хорватії, Косово, Чорногорії, Сербії, Словенії та Північній Македонії.

Як зазначив Майкл Краузе, виконавчий директор Spotify у Центральній Європі, запуск сервісу на нових ринках дозволить понад 250 млн музичним фанатам відкрити завдяки Spotify для себе музику виконавців з усього світу й допоможе локальним артистам розширити аудиторію прихильників з інших країн.

“Вихід на ці 13 ринків є важливою подією в історії Spotify, адже ми раді вітати фанатів та виконавців на ринках, що розвиваються, як-от в Україні, де стрімінг стає ще популярнішим й де ми бачимо великі перспективи для Spotify”,  – наголосив він.

Зазначається, що українські користувачі зможуть обрати тариф Spotify Premium, що відкриває доступ до повного пакета послуг сервісу за $4,99 на місяць. А до тарифу Spotify Premium для сім’ї, вартістю у $7,99 на місяць, зможуть одночасно під’єднатися до 6 членів родини.

Крім того новий тариф Spotify Premium DUO ($6,49/місяць), попри можливості стандартного преміум-акаунта, пропонує “Мікс для двох” – плейлист, що автоматично оновлюється та поєднує у собі музику, котра подобається обом у парі.

Spotify також пропонує Premium для студентів, доступний за ціною $2,49/місяць.

У компанії також зазначили, що сервіс має можливість відтворення на різних пристроях та інтеграцію з Instagram, Facebook, Samsung, Android TV, GoogleMaps та іншими.

Spotify – було запущено у 2008 році. У I кварталі 2020 року кількість платних користувачів Spotify зросла на 31%, у порівнянні з минулим роком, та досягла позначки 130 млн у 92 країнах світу. Наразі це найпопулярніший аудіострімінговий сервіс за кількістю підписників.

Раніше Investory News писали, що у квітні минулого року Spotify досягла 100 млн платних підписників. При цьому доходи компанії з початку 2019 року зросли на 33% до €1,51 млрд.

До речі, у травні цього року акції Spotify зросли на 10% завдяки контракту з коміком Джо Роганом. За інформацією джерел, сума операції складає понад $100 мільйонів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram