Новини
25 Вересня 2020
997

Epic Games, Spotify, власник Tinder та інші заснували коаліцію проти Apple

Вони вимагають від Apple змінити правила її магазину додатків App Store

Фото: mondaynote

13 компаній-розробників додатків, серед яких Epic Games, Spotify, Match Group (володіє Tinder та іншими сервісами знайомств) і Blockchain.com, заснували “Коаліцію за справедливість додатків”. Її головна мета — боротьба з Apple та її правилами.

Як пише The Washington Post, члени коаліції, велика частина з яких вже судиться з Apple з тих чи інших причин, висунули три головні претензії до американської корпорації:

• податок 30% на будь-які платежі, що проходять через App Store, що в багато разів більше, ніж комісії інших платіжних систем;

• відсутність альтернативних способів дистрибуції додатків в iOS;

• використання компанією свого домінуючого положення для просування власних продуктів.

Коаліція заявляє, що рада запросити до об’єднання компанії будь-якого розміру, з будь-якої галузі, які віддані захисту права вибору споживачів, розвитку конкуренції та створення рівних умов для всіх розробників додатків та ігор у всьому світі.

Поки неясно, як саме учасники коаліції будуть примушувати Apple змінити свою політику. Однак, журналісти вважають, що яблучний гігант навряд чи змінить свої правила з власної волі — без судових рішень або нових законів.

Нагадаємо, музичний сервіс Spotify заявив, що Apple, випустивши єдиний пакет передплат на свої сервіси Apple One, зловжила домінантним становищем на ринку.

15 вересня, Apple провела щорічну осінню презентацію нових продуктів: Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, iPad 8 та інші не менш цікаві продукти. Investory News совєю чергою дізналися про гаджети-новинки, які вийдуть у кінці 2020 р., серед яких і довгоочікуваний iPhone 12.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram