Новини
16 Вересня 2020
937

Без iPhone12: Apple презентувала осінні новинки

Цього разу фанати смартфонів залишилися без оновленого продукту, який, скоріш за все, покажуть у жовтні

У вівторок, 15 вересня, Apple провела щорічну осінню презентацію нових продуктів. Якщо минулими роками вересневі Apple Event тішили користувачів свіжими лінійками iPhone, цього року президент компанії Тім Кук одразу заявив, що не варто очікувати на новий iPhone12 – акцент на заході робитиметься на розумних годинниках і оновленій лінійці iPad. На новий смартфон фанатам Apple варто очікувати на наступній презентації, яка, скоріш за все, пройде у жовтні.

Apple Watch Series 6

Найпершим компанія представила розумний годинник шостого покоління. Модель оснастили пульсоксиметром, який дозволяє виміряти насиченість крові киснем. Процедура займає всього 15 секунд – вбудована система повідомлень дозволить стежити за показником протягом дня.

Крім того, Apple уклала партнерські угоди з престижними університетами для вивчення впливу низького рівня кисню у крові на розвиток ряду захворювань.

Оновлена модель оснащена чіпом S6, який на чверть спритніше попереднього. Годинники отримали просунутий висотомір, який у реальному часі показує підйом або спуск по, наприклад, сходах. Більш того, покращена робота екрану Always On.

Годинник тепер може комплектуватися монобраслетом – браслет без застібки, який виконаний з силікону, шкіри або плетеного матеріалу.

Серед новинок – сімейний доступ: можна під’єднати до свого iPhone годинника дитину або літнього родича – навіть якщо у нього немає iPhone. “Це дозволить бути в курсі того, де він знаходиться”, – зазначили у компанії.

Apple Watch SE

Ще одна представлена новинка – бюджетний годинник Apple Watch SE. Нова версія отримала модель SE. За аналогією з iPhone SE, вона буде більш доступною. Використовується чіп S5, новинка у два рази швидше Series 3, які раніше були бюджетним варіантом.

Статистику й дані з годинника (не тільки цієї моделі, а й інших) можна транслювати на iPhone, iPad або Apple TV. Ціна на продукт розпочинається від $279 (проти $399 за Series 6). Apple сподівається, що SE залучить нових покупців. Для яких, до речі, є й не досить приємний момент: у комплекті з новими годинниками не буде блоку зарядки.

Сервіс для занять спортом Fitness +

Анонсували новий сервіс Apple Fitness +, який дозволить отримувати персональні рекомендації та плани тренувань і стане доступний в кінці року. Він підтримуватиме мотивацію під час тренування, включатиме відповідну музику й показуватиме коректне виконання вправ.

Підписка коштуватиме $9,99 на місяць або $79,99 на рік. Для деяких країн сервіс буде включений у максимальний пакет підписки Apple One.

До речі, після новин про запуск Apple Fitness +, акції сервісу онлайн-тренувань Peloton знизилися на 5%.

Єдина підписка на всі сервіси Apple One

Як очікувалося, Apple представила єдиний сервіс підписки. Перший місяць буде безкоштовним, надалі діятимуть наступні ціни:


iPad 8-го покоління

Восьме покоління планшету отримало процесор A12, який за словами представників компанії, вдвічі потужніший за ноутбуки на Windows і втричі – на Android.

До речі, пристрій підтримує старий Apple Pencil 1-го покоління та обробляє до п’яти мільярдів операцій на секунду. Вартість планшету становитиме мінімум $329.

iPad Air 4

Після презентації звичайного iPad компанія представила абсолютно новий iPad Air. Планшет отримав п’ять кольорів – синій, зелений, золотий, сірий та сріблястий.

Новим iPad Air управлятиме процесор A14 Bionic. Для зарядки та підключення аксесуарів використовуватиметься порт Type-C, на корпусі присутній Smart Connector для підключення фірмової клавіатури. Планшет підтримує стилус Apple Pencil другого покоління.

Фішка планшета – сканер відбитків Touch ID, який тепер вбудований у кнопку харчування на торці. Face ID у моделі немає.

За зображення картинки відповідає Liquid Retina Display з роздільною здатністю 2360 х 1640, а камера у планшета 12 МП, f/1.8 з можливістю зйомки 4K-відео та стабілізацією зображення.

Ціна на новий iPad Air розпочинається з $599.

Нагадаємо, наприкінці серпня Apple стала першою публічною американською компанією з ринковою капіталізацією у $2 трлн. Вартість корпорації всього за два роки зросла вдвічі. На початку серпня 2018 року капіталізація Apple вперше досягла $1 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram