Новини
20 Серпня 2020
816

Стали найдорожчими у світі: Капіталізація Apple досягла $2 трильйонів

Ринкова вартість виробника iPhone за два роки зросла вдвічі

Apple стала першою публічною американською компанією з ринковою капіталізацією у $2 трлн. За даними на вечір 19 серпня, капіталізація Apple на біржі Nasdaq становила $2 000 291 232 390. Одна акція коштувала $468,04 – на 1,27% дорожче, ніж на закритті торгів у вівторок, 18 серпня.

Як зазначає CNBC, вартість корпорації всього за два роки зросла вдвічі. На початку серпня 2018 року капіталізація Apple вперше досягла $1 трлн. “Після цього аналітики з Уолл-стріт у цілому очікували, що саме Apple подолає позначку в $2 трлн раніше інших компаній, на кшталт Amazon, Alphabet і Microsoft”, – зазначає видання.

У кінці липня Apple відзвітувала про рекордний квартальний виторг у $59,7 млрд, що на 11% перевищило результат другого кварталу 2019 року. Чистий прибуток компанії склав $16,3 млрд, а на одну акцію – $2,58.

Гендиректор Apple Тім Кук заявив, що успіхи Apple пов’язані з двозначним зростанням як у сфері продуктів і послуг, так і в кожному з географічних сегментів. Міжнародні продажі склали 60% від квартального доходу компанії.

Крім цього, Apple анонсувала спліт (поділ) акцій за принципом “чотири до одного”. Компанія заявила, що кожен зареєстрований акціонер Apple при закритті реєстру 24 серпня отримає три додаткові акції на кожен папір, що належить йому на звітну дату.

При цьому загальна вартість пакету акціонера  збережеться. “Торги з коригуванням на спліт розпочнуться 31 серпня. Маневр зробить акції більш доступними для широкого загалу інвесторів”, – зазначили у компанії.

До речі, з моменту оголошення про спліт акції компанії подорожчали на 21%.

Нагадаємо, на початку червня ринкова капіталізація Apple досягла $1,53 трлн. Це сталося в ході чергових торгів на біржі NASDAQ, тоді вартість акції Apple виросла до $352.

Тим часом глава американської компанії Apple Тім Кук став новим доларовим мільярдером. Його статки, згідно з розрахунками індексу Bloomberg Billionaires Index, перевищили $1 млрд на фоні зростання вартості акцій Apple.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram