Новини
11 Серпня 2020
811

У світі з’явився новий доларовий мільярдер – глава американської компанії Apple Тім Кук

Його статки за розрахунками індексу Bloomberg Billionaires Index перевищили $1 мільярд

Глава американської компанії Apple Тім Кук став новим доларовим мільярдером, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що Кук приєднався до одного з найбільш елітних клубів керівників, які не засновували компанії: його власний капітал перевищив $1 млрд.

Наразі агентство не приводить точну суму, яку у своєму розпорядженні має Кук, однак зазначає, що його статки, згідно з розрахунками індексу Bloomberg Billionaires Index, перевищили $1 млрд на фоні зростання вартості акцій Apple.

Минулого тижня ціна акцій компанії зросла майже на 5%, у результаті чого її ринкова вартість досягла майже $2 трлн. “Кук володіє 848 тис. акцій Apple (0,02% від загального числа паперів) вартістю близько $375 млн”, – зазначає видання.

І додає, що акції Apple з початку року подорожчали в 1,5 раза та за підсумками торгів у п’ятницю, 7 серпня, їх вартість склала $444,45 за акцію.

Як зазначає Bloomberg, оцінка статків Кука проводилася на основі даних з відкритих джерел. При цьому експерти Bloomberg не виключають, що насправді статки Кука можуть виявитися нижчим ніж $1 млрд через те, що глава Apple міг здійснювати анонімні пожертвування на великі суми.

Нагадаємо, згідно із фінансовим звітом компанії, за III квартал 2020 фінансового року, що завершився 27 червня, виторг компанії Apple збільшився на 11%, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, до $59,7 млрд. На міжнародні продажі припало 60% квартального виторгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram