Новини
30 Квітня 2019
889

Більше гучності: Spotify досягла 100 млн платних підписників

Доходи компанії з початку 2019 року зросли на 33% до €1,51 млрд

Музичному стрімінговому сервісу Spotify за результатами першого кварталу 2019 року вдалося залучити на 32% більше преміум-підписників  – 100 млн, у порівнянні з 75 млн за аналогічний період минулого року. Компанія перевершила очікування аналітиків, які прогнозували 99 млн платних підписників, йдеться у фінансовому звіті Spotify Technology SA за перший квартал цього року.

В компанії повідомили, що у березні мали 217 млн активних користувачів, у порівнянні з 173 млн аналогічного періоду минулого року.

“Аналітики в середньому очікували, що у компанії буде 218,6 млн передплатників, згідно з даними дослідницької компанії FactSet”, – пише Reuters.

Spotify – найближчий конкурент Apple Music – нещодавно стартував в країнах Близького Сходу, Північної Африки та Індїї. “В Індії ми запустилися наприкінці лютого, таким чином, розширивши свою присутність на глобальному ринку до 79 країн. Більш як 1 млн користувачів підписалися на Spotify в наш перший тиждень на ринку, і зростання продовжує випереджати наші очікування. Зараз у нас понад 2 млн користувачів в Індії”, – йдеться у повідомленні компанії.

Як повідомив генеральний директор Spotify Деніел Ек, конкуренція для компанії не є важливим фактором. “Все залежить від зростання. Ми плануємо продовжувати збільшувати зростання доходу та користувачів більш, ніж на 30% в рік”, – розповів він, повідомляє Reuters.

Що стосується фінансової звітності, то загальний дохід компанії за I кв 2019 року виріс на 33% у річному обчисленні та склав €1,51 млрд. “Цей показник перевершив оцінки аналітиків в €1,47 млрд, згідно з даними IBES від Refinitiv”, – пише Reuters.

Валовий прибуток за квартал склав 24,7%. “Це вище нашого прогнозу у 22,5-24,5%. Таких показників вдалося досягти завдяки збільшенню кількості преміум-підписників і скороченню кількості рекламних пристроїв для інтелектуальних колонок Google Home Mini”, – зазначили у компанії.

Окрім того Spotify повідомив, що витратив €308 млн на купівлю підкаст-компаній Gimlet Media та Anchor FM і ще €50 млн – на Cutler Media LLC материнської компанії Parcast. “До того ж у першому кварталі на €652 млн до €2,3 млрд збільшилася вартість наших інвестицій в Tencent Music”, – розповіли у компанії.

Що стосується подальшого розвитку, то до кінця поточного кварталу в Spotify очікують збільшення кількості преміум підписників до 107-110 млн. “А до кінця року – 117-127 млн”, – зазначається у звіті.

Spotify також повідомив, що очікує загальний дохід від €1,51 млрд до €1,71 млрд у другому кварталі. Та від €6,35 млрд до €6,8 млрд до кінця 2019 року.

Раніше Investory News повідомляли, музичний стрімінговий сервіс Spotify придбав компанію Gimlet Media, що виробляє і розповсюджує відеоконтент (послугами користуються eBay, Tinder, Gatorade і Mastercard).  Також сервіс поглинув стартап Anchor, що допомагає записувати власні підкасти, монетизувати та поширювати їх.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram