Новини
20 Травня 2020
972

Акції Spotify зросли на 10% завдяки контракту з коміком Джо Роганом

За інформацією джерел, сума операції складає понад $100 мільйонів

Spotify – інтернет-сервіс потокового аудіо, що дозволяє легально й безкоштовно прослуховувати музичні композиції, уклав багаторічну ексклюзивну ліцензійну угоду з Джо Роганом – автором одного з найпопулярніших у світі підкастів The Joe Rogan Experience. Як зазначає Bloomberg, сума угоди не розголошується.

Джо Роган – американський комік, актор, спортивний коментатор. Joe Rogan Experience – серія аудіо- та відеороликів, запущена у 2009 році. Кожен випуск триває від однієї до п’яти годин.  У 2019 році шоу Рогана, за його словами, щомісяця завантажували 190 млн разів.

Комік запрошує до студії знаменитостей, обговорює з ними різні теми: науку, медицину, спорт, комедії – й “оживляє шоу завдяки своєму комедійному таланту”. Серед його гостей – глава Tesla Ілон Маск, боксер Майк Тайсон і велогонник Ларс Армстронг.

Шоу Joe Rogan Experience стартує на Spotify з 1 вересня 2020 року. До кінця року старіші випуски, враховуючи відео, будуть доступними й на інших платформах, а після цього залишаться тільки на Spotify, розповів Роган. На YouTube публікуватимуться тільки фрагменти шоу.

Як запевнив автор підкатів, прослуховування залишиться безкоштовним. Він також запевнив, що компанія не втручатиметься в його роботу та хоче, аби він “продовжував робити те, що робить на цей час”.

На фоні новин про контракт з Джо Роганом акції Spotfy на Нью-Йоркській біржі зросли на 10%, у порівнянні з 18 травня 2020 року, до $177 за штуку. Це найвищий показник з вересня 2018 року, коли акції коштували $180.

За словами джерел The Wall Street Journal, сума операції склала понад $100 млн.

Нагадаємо, минулого року музичний стрімінговий сервіс Spotify придбав Gimlet Media та Anchor, що займаються розвитком підкастів.

А  за результатами першого кварталу 2019 року Spotify вдалося залучити на 32% більше преміум підписників  – 100 млн, у порівнянні з 75 млн за аналогічний період минулого року. Тоді компанія перевершила очікування аналітиків, які прогнозували 99 млн платних підписників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram