Новини
10 Лютого 2020
591

Перше придбання: Білл Гейтс купив єдину у світі екояхту за $645 мільйонів

Фішка пятипалубної яхти Aqua у тому, що вона працює на рідкому водні

Фото: Sinot/Cover Images

Засновник Microsoft Білл Гейтс купив першу у світі екояхту, яка працює на рідкому водні, вартість якої оцінюється у $645 млн, повідомляє The Guardian.

“П’ятипалубна яхта Aqua досягає 112 метрів у довжину. Вона розрахована на 14 пасажирів і 31 члена екіпажу. На яхті є басейн, вертолітний майданчик, спа-салон і тренажерний зал”, – пише видання.

Основна фішка яхти у рідкому водні, який живить яхту. Він знаходиться під палубами у двох резервуарах з вакуумною ізоляцією вагою 28 тонн. “Охолоджений до -253 °C водень при взаємодії з киснем генерує енергію для двох двигунів потужністю 1 мегават. Єдиний викид яхти – вода. Яхта здатна розвивати швидкість до 17 вузлів (32 км/год) і пропливати 3750 без дозаправлення”, – йдеться у повідомленні.

Над футуристичним дизайном Aqua працювала голландська компанія Sinot Yacht Design. Вперше яхту показали на шоу в Монако минулого року.

Зазначається, що Aqua – перша яхта, яку купив Білл Гейтс. Раніше він їх тільки орендував. “Купівля екояхти відбиває інтерес Гейтса до альтернативних видів палива та технологій для скорочення шкідливих викидів”, – пише видання.

Зокрема, Гейтс є інвестором американського стартапу Heliogen, який розробляє технологію з перетворення сонячного світла у паливо.

Нагадаємо, минулого року Білл Гейтс назвав 10 проривних технологій майбутнього, які, ймовірно, вплинуть на подальший розвиток суспільства.

Про історію успіху та погляди на життя людини, яка здійснила революцію у розробці програмного забезпечення для ПК, можна прочитати в матеріалі Investory News “Правила бізнесу Біла Гейтса: Насолоджуйтеся тим, що ви робите і ви ніколи у своєму житті не будете працювати”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram