Новини
3 Березня 2022
638

(Оновлено) Україна націоналізує все російське майно на своїй території

Проте за якою саме процедурою конфіскуватиметься російське майно — поки що не повідомляється

Комітет Верховної Ради з економічного розвитку одноголосно підтримав законопроект щодо націоналізації майна та активів РФ, що знаходяться на території України. Про це повідомляє член комітету Роксолана Підласа.

“Вчора о 22:30 ми мали засідання комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку. На порядку денному — одне питання. Націоналізація майна та коштів юридичних осіб РФ”, — написала у себе у Facebook депутат.

Законопроєкт № 7122 визначає правові засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності РФ та її резидентів.

Мета документа — врегулювати питання націоналізації всього майна, об’єктів, коштів та вкладів агресора, що знаходяться на території України. Проте за якою саме процедурою конфіскуватиметься російське майно — поки що не повідомляється.

Які об’єкти вилучатимуться? Як зазначають у Комітеті, вилученню підлягають не лише активи держави Росія, а й активи її юридичних осіб, які провадять свою діяльність на території України, серед власників яких є російський уряд.

Список активів, які Україна має намір відчужувати, формуватиме уряд та подаватиме на розгляд РНБО. Саме відчуження активів відбуватиметься указом президента України.

Компенсації за націоналізацію російських активів в Україні не передбачено.

Верховна Рада проголосувала за закон!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram