Новини
6 Серпня 2019
832

Налітаємося: Восени лоукостер Ryanair у два рази збільшить кількість маршрутів до України

Скористатися його послугами можна буде у Києві, Львові, а ще Одесі та Харкові

Ірландський авіаперевізник та найбільший європейський лоукостер Ryanair, що вийшов на український ринок минулого вересня, планує збільшить кількість маршрутів і рейсів в Україну більш ніж у два рази, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. Перехід на більш активний режим роботи планується на листопад, коли розклад зимового сезону польотів 2019/2020 років запрацює на повну, повідомляє Avianews.

У листопаді минулого року маршрутна мережа лоукостера налічувала 17 напрямків з Києва і Львова. Цієї осені вона збільшиться до 40 маршрутів з Києва, Львова, а ще Одеси та Харкова. “Що стосується кількості рейсів з України, то їх буде збільшено з 52 до 113 на тиждень. В ці дані враховано два напрямки 100% дочки Ryanair – Laudamotion”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що понад усе зміни торкнуться аеропорту Бориспіль – з листопада маршрутна мережа нараховуватиме 26 напрямків, за якими відбуватимуться 80 рейсів на тиждень. Для порівняння – у листопаді минулого року було 12 напрямків з 38 рейсами на тиждень.

Цього року відбудеться запуск нових рейсів з Одеси та Харкова, звідти Ryanair минулого року не літав взагалі. “З Одеси з листопада лоукостер здійснюватиме 13 рейсів на тиждень за шістьма напрямками, з Харкова – 6 рейсів на тиждень за трьома маршрутами”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується рейсів зі Львова, то їх кількість не зміниться – Ryanair здійснюватиме 14 рейсів на тиждень за п’ятьма напрямками. Аналогічний показник в авіакомпанії був і в листопаді 2018 року.

Також зазначається, що в листопаді 2019 року парк Ryanair, який використовується для виконання регулярних рейсів, включатиме тільки 189-місцеві літаки Boeing 737−800. “Провізні ємності авіакомпанії на рейсах в Україну в листопаді 2019 року становитимуть 42 714 крісел в обох напрямках на тиждень. А у листопаді 2018 року цей показник складав 19 656 крісел на тиждень”, – повідомили у компанії.

Нагадаємо, наприкінці січня цього року Ryanair викупив останні 25% акцій австрійської Laudamotion і став стовідсотковим власником авіакомпанії. Завдяки цьому авіакомпанія зможе збільшити свій парк до 25 літаків. А до березня 2021 року збільшити пасажиропотік з 4 млн людей до 7,5 млн. Також компанія оголосила про нові 400 робочих місць на своїх чотирьох базах для пілотів, бортпровідників та інженерів.

Про те, як змінилися правила гри на локальному ринку після довгоочікуваного приходу ірландського лоукостера, можна прочитати в матеріалі Investory News “Рік лоукостів: Що змінилося в Україні після приходу Ryanair”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram