Новини
28 Січня 2020
802

На ремонт доріг Україна планує залучити 86 мільярдів гривень

Згідно з планом будівництво та реконструкція почнеться з 1 березня

На відновлення українських доріг Уряд України планує залучити 85 млрд грн, це дозволить відремонтувати понад 6 тис. км доріг, з них — 4 тис. км загальнодержавного значення. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України (КМУ).

27 січня в Києві відбулася презентація програми оновлення українських доріг під назвою “Дороги UA 2020”, яку представили прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр інфраструктури України Владислав Криклій та керівник “Укравтодору” Олександр Кубрак.

“Ми усвідомлюємо амбітність своїх планів. 6 тис. км доріг за один рік — це рекорд для сучасної України, тим паче мова йде не тільки про ремонти та будівництво, але і впровадження сучасних бізнес-процесів, ІТ-інструментів, — це переосмислення всієї дорожньої галузі. Тому, окрім фінансування та постановки мети, ми пропрацювали інструменти, які забезпечать успішну реалізацію усіх планів”, — зазначив Олександр Кубраков.


За його словами, у цьому році ремонт і будівництво доріг фінансуватиметься з трьох джерел – Державного дорожнього фонду (близько 30 млрд грн), шляхом залучення коштів під державні гарантії (близько 20 млрд грн) та коштом додаткового фінансування (35 млрд грн).

Міністр інфраструктури Владислав Криклій також додав, що ключова ціль Міністерства інфраструктури — зниження аварійності на 30%. Це передбачено, зокрема, і програмою діяльності Уряду.

“Для цього у 2020 році будуємо інфраструктуру безпеки, запроваджуємо нові стандарти під час облаштування пішохідних переходів, розв’язок та інших об’єктів. Видатки — 1, 5 млрд грн”, — зазначив він.

Згідно з повідомленням, будівництво та реконструкція доріг почнеться з 1 березня цього року. “Ми з боку органів державної влади спробуємо завершити всі бюрократичні процедури до цього моменту. Звичайно, не по всіх об’єктах, але по достатній кількості для того, щоб завантажити всі потужності бізнесу”, — підкреслив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як писали раніше Investory News, Міністерство інфраструктури України розглядає проекти платних концесійних доріг за напрямками Львів-Стрий, Львів-Тернопіль, Львів-Краковець, Біла Церква-Київ і великої кільцевої навколо Києва.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram