Новини
29 Вересня 2021
576

Уряд виплатить премії олімпійцям, які посіли 4-6 місця у Токіо

Також призначено стипендії для дітей з інвалідністю за високі спортивні досягнення обсягом у 5 000 гривень

На фото: Михайло Кохан, який посів 4 місце у Токіо у метанні молота

Кабінет міністрів України (КМУ) виплатить грошові винагороди 25 українським олімпійцям, які посіли 4-6 місця на літній Олімпіаді у Токіо. Про це під час засідання уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Ще одне питання, яке завдяки програмам президента вийшло на новий рівень — це розвиток спортивної інфраструктури та підтримка спорту в Україні. Це окремий великий проєкт у межах Великого будівництва, завдяки якому з’являться тисячі спортивних майданчиків у всій країні”, — сказав Шмигаль, відкриваючи засідання.

Також важливий напрямок — підтримка спорту великих досягнень і зокрема олімпійської збірної України, додав він.

“Ми вважаємо за необхідне підтримати наших олімпійців, які гідно змагались, але не отримали призові місця. Ті наші спортсмени, які посіли 4, 5 та 6 місця в Токіо, також отримають грошові винагороди від держави”, — додав прем’єр.

За його словами, йдеться про 25 українських олімпійців та їх тренерів — за 4 місце виплатять 200 тис. грн, за 5-те — 140 тис. грн, за 6-те — 100 тис. грн.

Крім того, для тренерів, які готують збірну до зимової Олімпіади у Пекіні 2022 року, призначать 12 стипендій. Розмір такої стипендії — понад 40 тис. грн.

Також уряд призначив стипендії для дітей з інвалідністю за високі спортивні досягнення.

“89 дітей, які показали гарні результати в різних видах спорту, отримуватимуть президентські стипендії обсягом понад 5 тис. грн щомісяця. Стипендії також будуть призначені 43 їхнім тренерам”, — заявив Шмигаль.

Investory News дізнавалися, чи постраждала економіка Японії через перенесення Олімпіади-2020 та скільки на неї витрачено. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram