Новини
30 Жовтня 2019
1 105

Міністерство інфраструктури: В Україні можуть з’явитися платні дороги

Одна з умов – автотрафік повинен нараховувати 13-15 тисяч авто щодня

Міністерство інфраструктури України розглядає проекти платних концесійних доріг за напрямками Львів-Стрий, Львів-Тернопіль, Львів-Краковець, Біла Церква-Київ і великої кільцевої навколо Києва, повідомляє НВ Бізнес.

Як зазначив Владислав Криклій, міністр інфраструктури, велика кільцева навколо Києва – це найбільший проект. “Він дорогий, але дуже цікавий. По-перше, там велика інтенсивність. По-друге, це дозволить у цілому розвантажити кільцеву, об’їзну”, – зазначив він.

І додав, що платні концесійні дороги можуть зацікавити інвесторів за умови наявності автотрафіка на рівні 13-15 тис. автомобілів у напрямку щодня. “Інакше дорога буде збитковою, її доведеться дотувати державі”, – пояснив міністр.

Що стосується вартості, то можлива плата за проїзд по концесійній дорозі за попередніми рекомендаціями може скласти близько 2 грн/км.

За словами Владислава Криклія, наразі є певні рекомендації, проте у міністерства відсутнє техніко-економічне обґрунтування цього проекту. “Ми тільки узгодили зі Світовим банком, щоб вони це замовили. Але те, що звучало – це сім євроцентів за кілометр платної дороги”, – зазначив він.

І додав, що все залежить від специфіки дороги, наприклад, у гірській місцевості завжди дорожче.

Тим часом Київ увійшов до топ-15 міст світу із численними заторами на дорогах – перевантаженість українських доріг становить 46%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram