Новини
4 Квітня 2022
579

За тиждень інфраструктурні втрати від війни зросли на понад $5 мільярдів

На 1 квітня загальна сума збитків вже сягнула понад $68,2 мільярда

За останній тиждень втрати, нанесені внаслідок руйнування та пошкодження інфраструктури України під час війни, зросли на понад $5 млрд, або 15 млрд грн, йдеться в оцінці KSE Institute в межах проєкту “Росія заплатить”.

Таким чином на 1 квітня загальна сума збитків вже сягнула понад $68,2 млрд або майже 2 трлн грн.

За оцінками Міністерства розвитку громад і територій, пошкоджено чи зруйновано 6 800 житлових будинків. Згідно з оцінкою KSE Institute усього пошкоджено або знищено нерухомості площею 26 млн кв. м².

Зазначається, що аналітики уточнили дані щодо кількості та обсягів пошкоджених медзакладів у Міністерства охорони здоров’я, внаслідок чого скоротили оцінку відносно попередньої. Також за останній тиждень не надходило оновлених сукупних даних щодо загальної довжини пошкодженого залізничного полотна, а також пошкодженого майна залізничних станцій та вагонів.

Згідно із спільними оцінками Мінекономіки та KSE, загальні втрати економіки України через війну, враховуючи як прямі втрати, розраховані в цьому проєкті, так і непрямі втрати (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо), коливається від $564 до $600 млрд.

Як писали раніше Investory News, Євросоюз зобов’язався створити Трастовий фонд солідарності з Україною для її відбудови.

Нагадаємо, в Україні запустили проєкт під назвою “Росія заплатить”, який збирає дані про зруйновані окупантами об’єкти — далі їх використають в міжнародних судах проти росії для відшкодування. Вартість пошкоджених/зруйнованих об’єктів, згідно з попередньою оцінкою KSE, у випадку їх повного руйнування може становити до 1,5 трлн грн або до $54,3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram