Новини
20 Травня 2021
755

Рада призначила першого віцепрем’єр-міністра — міністра економіки та міністра інфраструктури

За рішення проголосували більшістю

Верховна Рада України (ВРУ) на пленарному засіданні у четвер, 20 травня, призначила першим віцепрем’єр-міністром — міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Олексія Любченко. Його кандидатуру підтримали 293 народних депутатів.

Олексій Любченко — голова Державної податкової служби з 29 квітня 2020 року. У 2009-2011 роках він вже працював у податковій на посаді заступника голови Державної податкової адміністрації.

Також працював у податковій адміністрації у Кропивницький області, потім очолював податкову адміністрацію Черкаської області. В різні роки обіймав посади заступника голови Кропивницької облдержадміністрації, помічника народного депутата Віктора Тимошенка, радника голови Державної фіскальної служби, першого віцепрезидента ПАО “Украгрохімхолдинг”.

Під час засідання Ради Любченко заявив, що знає, як працює економіка і системи державного управління. Головним він вважає “пошук стимулів для зростання”.

“Я переконаний, що настав час впроваджувати інноваційність і модернізувати технологічні процеси як раз через локалізацію виробництва. Пріоритетним є відновлення кредитування виробничої сфери, а не скупка державних цінних паперів і тим самим фінансування державного боргу”, — зазначив він.

Також призначено Олександра Кубракова міністром інфраструктури. Його кандидатуру підтримали 284 народних депутатів.

Олександр Кубрак, 1982 року народження, — з 19 листопада 2019 року голова Державного агентства автомобільних доріг (“Укравтодор”). Підприємець, експерт з цифрової та дорожньої інфраструктури, народний депутат Верховної Ради IX скликання від партії “Слуга народу” (з 3 грудня 2019 року склав повноваження народного депутата).

Свою кар’єру починав з посади маркетинг-менеджера, був начальником відділу з моніторингу ринку, а пізніше керував відділом маркетингу фіксованого бізнесу телеком-оператора “Київстар”, у 2007-2009 роках — начальник управління стратегічного маркетингу АКБ “Фінанси та Кредит”.

З 2011 до 2015 року був радником мера Києва, у 2015-2016 роках — керівником проєктного офісу Міністерства юстиції. З 2016 до 2019 року працював керівником сектора телекомунікацій і IT в BRDO, а також був виконавчим директором Асоціації “Інформаційні технології України”.

Олександр Кубрак, заявив у залі Верховної Ради, представляючи програму своїх дій на посаді міністра, що буде лобіювати питання підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення.

“Ми розуміємо, що є завжди баланс, є бізнес, який зацікавлений в зниженні тарифів або утриманні їх на чинному рівні, тому що бізнес мінімізує свої витрати. З іншого боку, ми бачимо, що “Укрзалізниця” зупиняється таким чином, рівень зносу основний інфраструктури досягає 90%, тому ми не можемо не підвищувати тарифи на перевезення. Тому ми точно це будемо робити. Чи не для пасажирських, а вантажних перевезень. Це обов’язково, тому що, якщо, не дай Боже, “Укрзалізниця” зупиниться, втратять всі, тому ми будемо точно робити”, — зазначив Кубрак.

За його словами, “Укрзалізниця” повинна відвоювати свою частку на ринку вантажних перевезень.

Нагадаємо також, ВРУ рішенням 262 народних депутатів проголосувала за призначення головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду глави МОЗ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram